KONYA - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, tekvandoya üye 200 ülkenin 197'sini geride bıraktıklarını, bunun bir başarı olduğunu söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Türk gençliğinin tekvando sporuna katılımı noktasında büyük bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Lisanslı sporcu sayısında 350 bin rakamına yaklaştıklarını belirten Şahin, bu sayının giderek arttığını dile getirdi. Şahin, dünyada 200 ülkenin tekvandoya üye olduğunu ve sporda istatistiklerin başarıyı gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak, tekvandoya üye 200 ülkenin 197'sini geride bırakmışız. Türk tekvandosu dünyada ilk 3 içinde yer alıyor. Bu bir başarıdır. Böyle başarılar zor elde edilir. Dünyanın en başarılı federasyonlarından biriyiz. Son 12 yıldır böyleyiz. Bu çıtayı dengede tutabilmek için çok gayret etmek zorundayız. Başarıyı sürekli hale getirmek de çok zordur. Zaman zaman düşüşler de yaşanabilir fakat bizim omurgamız çok kuvvetli. Bugün bazı sporcularımızda düşüş olsa, onların yerini tamamlayacak çok ciddi tekvandocular yetiştiriyoruz. Onun için gelecek adına bir kaygımız yok."