ANKARA - Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un yeni transferi Ladorable Harris, Türk basketbolu hakkında fazla bilgisi olmadığını ancak Türkiye'ye çabuk alıştığını söyledi.

Harris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beko Basketbol Ligi'nde şu ana kadar 2 maçta forma giydiğini ifade ederek, takımına elinden gelen katkıyı vermeye çalıştığını belirtti.

Türk Telekom forması altında çıktığı ilk maçta 25, ikinci maçta ise 21 sayı atarak takımının en skorer ismi olduğunu hatırlatan Harris, "Skorer bir oyun sergilemeyi seviyorum ancak benim için her zaman takımımın başarısı daha ön plandadır. Sporda önemli olan kazanmaktır, ben de bunun için sahada savaşıyorum" dedi.

Takımın şu an hedeflenen yerde olmadığını ve her maça final havasında baktıklarına dikkati çeken Harris, "Uşak Sportif maçında aldığımız galibiyet takıma çok olumlu yansıdı. Bunu antrenmanlarda bile fark edebiliyoruz. Bu galibiyet sayesinde önümüzdeki maçlara daha öz güvenli çıkacağız. Hedefimiz play-off'lara kalabilmek. Takım içindeki herkes bunun farkında ve üzerine düşeni yapmaya çalışıyor" diye konuştu.

"Türk oyuncular çok yetenekli"

Ladorable Harris, Türkiye'de bulunduğu iki haftalık dönem içinde hem takım arkadaşlarını hem de rakip takımları tanımaya çalıştığını vurgulayarak, Türk oyuncuların çok kaliteli olduğunu söyledi.

NBA ile Avrupa basketbolu arasında bazı farklılıklar olduğunu belirten Harris, "Bazı farklılıklar var kabul ediyorum ama basketbol her yerde basketboldur. Her iki yerde da üst düzeyde mücadeleci bir oyun var. Ben de bu anlamda üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Beko Basketbol Ligi'nde sert basketbol oynandığının altını çizen ABD'li oyuncu, şöyle devam etti:

"Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de kaliteli basketbol oynanıyor. Her oyuncu kazanmak adına sahada olağanüstü bir mücadele sergiliyor. Kaliteli yabancı oyuncular var ancak şunu kesinlikle söylemeliyim çok yetenekli Türk oyuncular var. Hepsinin farklı yetenekleri ve farklı özellikleri bulunuyor. Tüm bunlar birleşince de ortaya seyir zevki yüksek maçların oynandığı bir lig çıkıyor. Oyun tarzı olarak agresif bir oyuncuyum. Hızlı adımlarım var ve bunun avantajını kullanmaya çalışıyorum. Mücadeleci bir yapım var ve lige çabuk alışacağımı düşünüyorum."

En sevdiği yemek döner

ABD'li oyuncu, Türkiye'ye çabuk uyum sağladığını ve Ankara'nın da güzel bir şehir olduğunu vurguladı.

Kendisini tamamen basketbola konsantre etmesi nedeniyle fazla dışarı çıkmadığını söyleyen Harris, "Boş zaman bulursam, arkadaşlarımla yemeğe gitmeyi seviyorum. Türk yemeklerini çok beğendim. Döner en sevdiğim yemek oldu. Türk tatlıları hakkında da çok güzel şeyler duyuyorum. Henüz deneme fırsatım olmadı ama özellikle çok methini duyduğum baklavanın tadına bakmak istiyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.