İSTANBUL

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Başkanı Ergün Turan AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan Türk Telekom Arena, Mersin Arena, Antalya Stadı ve Afyon Spor Kompleksi'nin hizmete girdiğini hatırlatarak, "Türk futboluna 3 yıl içerisinde toplam 509 bin koltuk kapasiteli 18 stadı kazandıracağız. Türkiye ölçeğinde değil, dünya ölçeğinde böyle bir üretim kapasitesi yok. Bir ülkede 40 bin koltuklu bir stat yapıldığında, o ülkeyle alakalı büyük bir hadisedir. Şu anda Türkiye'de 15 ayrı stadın inşaatına devam ediyoruz. 15, 25, 30, 40 biner kişilik stat inşaatımız sürüyor." dedi. 

Projelerinde Avrupa'daki birçok statta olmayan özelliklerin bulunduğuna işaret eden Turan, "Bu statlarla Cumhuriyet tarihinde yapılmış toplam yatırımdan daha fazla yatırım, son 3-4 yıl içinde gerçekleştiriliyor. Büyük sevinç duyuyorum çünkü gerçekten önümüzdeki kuşaklar, 20-30 yıl boyunca belki de bu işle bir daha uğraşmayacak. Önümüzdeki 20-30, belki 50 yıllık ihtiyacı karşılayacak düzeyde." ifadelerini kullandı.

İnşaat aşamasındaki 15 stadın dünya ölçeğinde ve UEFA kriterlerinde yapıldığını vurgulayan Ergün Turan, inşaatlarda son teknolojinin kullanıldığını dile getirdi.