İSTANBUL

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Galatasaray, İspanya'nın Real Madrid takımını 3-2 yendi. Rakibine deplasmandaki ilk maçta 3-0 yenilen sarı-kırmızılı takım, kupadan elendi.

Deplasmandaki ilk karşılaşmada rakibine 3-0 yenilerek tur şansını zora sokan Galatasaray için mücadele iyi başlamadı. Maçın hemen başında Di Maria ile kalesinde önemli bir tehlike yaşayan sarı-kırmızılı takım, 8. dakikada Ronaldo'nun golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. Maçın 15. dakikasından itibaren oyunda dengeyi sağlamasına karşın rakip kalede pozisyon bulmakta sıkıntı çeken Galatasaray, soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Sahasında elde ettiği farklı galibiyetle İstanbul'a avantajlı gelen Real Madrid, ilk maçta olduğu gibi yine Ronaldo'nun ayağından bulduğu gol ile öne geçti. Özellikle savunmadaki kontrollü mücadelesiyle ilk yarıda Galatasaray'ı kalesinden uzak tutmayı başaran İspanyol ekibi, hızlı ataklarla gol aradı. Real Madrid, maçın ilk yarısını 1-0 önde bitirdi.

İkinci yarı

Karşılaşmanın ikinci yarısına Hamit Altıntop-Amrabat değişikliğiyle başlayan Galatasaray, rakibi üzerinde baskılı bir mücadele ortaya koydu. Eboue'nin golüyle oyunda hakimiyeti eline alan sarı-kırımızılı takım, 70. dakikada Sneijder, 72. dakikada da Drogba ile bulduğu gollerle bir anda tur için yeniden ümitlendi. Maçın kalan bölümünde de rakibine tam saha baskı uygulamasına rağmen istediği pozisyonları üretemeyen Galatasaray, uzatma dakikalarında Cristiano Ronaldo'nun golüne engel olamadı ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Galatasaray'a karşı ilk maçı 3-0 gibi net bir skorla kazanan ve ikinci maçın ilk yarısını 1-0 önde tamamlayan Real Madrid, ikinci yarıda üst üste yediği gollerle adeta şok yaşadı. Oyunun kontrolünü rakibine kaptıran İspayol ekibi, hücuma çıkmakta da zorlandı. Son bölümde iyi savunma yaparak Galatasaray'ın pozisyon bulmasını engelleyen Real Madrid, 90+2. dakikada Cristiano Ronaldo'nun golüyle skoru 3-2'ye getirdi ve ilk maçtaki avantajıyla yarı finale yükseldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Terim

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kazandıkları için çok mutlu olduğunu ve oyuncularını tebrik ettiğini belirterek, "Özellikle ikinci yarı çok iyi oynadık. Belki turu atlayamadık ama oyuncularım bu gururu herkese yaşattılar. Real Madrid'e başarılar diliyorum. İnşallah finale ve kupayı kazanmaya giderler. Oyuncularımı da alınlarından öpüyorum" dedi.

Göreve gelirken taraftarlara bir söz verdiğini aktaran Terim, "Kazanırken de kaybederken de gurur duyacakları bir Galatasaray vadetmiştim. Bugün takımımız böyleydi. Bunun için mutluyum. Mücadelemiz tura yetmemiş olabilir ama galibiyete yetti" diye konuştu.

Real Madrid Teknik Direktörü Mourinho

Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho da Türk Telekom Arena'daki atmosferden ne kadar etkilendiklerinin sorulması üzerine, atmosferin kendilerini değil Galatasaray'ı etkilediğini kaydetti.

"Tüm maçlarımızı böyle atmosferlerde oynamak isteriz" diyen Portekizli çalıştırıcı, "Oyuncularım bu atmosferden etkilenmediler ama Türk futbolcular etkilendiler. Bu atmosferi kullanarak muhteşem bir maç çıkardılar. Evet Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiler ama keşke tüm takımlar böyle mücadele ettikten sonra veda etseler. Kalplerini, gururlarını ortaya koyarak çok büyük bir güçle oynadılar" şeklinde konuştu.

Jose Mourinho, eski öğrencileri Sneijder ve Dorgba'nın kendi takımına gol attıklarının hatırlatılması üzerine, ''Eğer benim takımıma gol atılacaksa, gol yiyeceksek, Sneijder ve Drogba olmasını tercih ederim. Sneijder ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu bundan sonra da gösterecektir. Drogba ise her zaman Drogba'dır. Ölene kadar futbolcu yeteneklerini taşıyacaktır'' diye konuştu.

Real Madrid ve Dortmund yarı finalde

Galatasaray, 3-0'ın rövanşında Real Madrid'i 3-2 yenmesine karşın Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Real Madrid, bu sonuca rağmen yarı finale yükseldi.

Günün diğer karşılaşmasında ise Borussia Dortmund, İspanya'da 0-0 sona eren maçın rövanşında sahasında Malaga'yı konuk etti. Dortmund, ilk yarısı 1-1 biten maçı, 2-1 geriye düştükten sonra son dakikalarda attığı gollerle 3-2 kazanmasını bildi ve ikinci yarı finalist oldu.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona-PSG ve Juventus-Bayern Münih çeyrek final karşılaşmaları yapılacak. Maçlar TSİ 21.45'te başlayacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tribünde

Karşılaşmayı Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, UEFA Başkan Vekili Şenes Erzik ve A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı da izledi.

Eşi ve kızıyla stada gelen Kılıçdaroğlu'nu Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk karşıladı. Öztürk, Kılıçdaroğlu'na sarı-kırmızı gül verdi.

Kılıçdaroğlu, maçın ardından yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın elde ettiği skordan dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, "Son derece güzel bir maç oldu. Galatasaray, ikinci yarıda olağanüstü güzel bir performans gösterdi. Galatasaraylı bütün oyuncuları, antrenörleri ve yöneticileri yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Bakan Kılıç: "İyi bir oyun seyrettik"


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Galatasaray'ın çok iyi bir mücadele ortaya koyduğunu belirterek, "UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kendi sahamızda galibiyet alarak finallemiş olduk. İyi bir oyun seyrettik. Herkesin kabul ettiği zor bir maçtı. Çok iyi bir futbolla sonuçlandı" ifadesini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın özellikle ikinci yarı iyi bir performans sergilediğinin altını çizen Bakan Kılıç, "Tabii, deplasmanda alınan skor oyunun disiplini üzerinde etkili oldu ama iyi bir oyun ortaya kondu" diyerek sözlerini tamamladı.