TRABZON 
Son yıllarda transferler için yaptığı harcamalar nedeniyle mali açıdan sıkıntılı süreçten geçen Trabzonspor Kulübü, 6 sezonda futbolcu bonservisleri için yaklaşık 92 milyon avro ödedi.

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret AŞ'nin, 2010 yılından itibaren yapılan transferleri Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirmesiyle, futbolcuların maliyetlerini resmi olarak kamuoyu ile paylaşılıyor.

AA muhabirinin KAP'ta yayımlanan resmi verilerden derlediği bilgilere göre, Trabzonspor Kulübü son 6 sezonda 49 transfere imza atarken, bu transferler için 92 milyon 70 bin avro bonservis ücreti verdi.

Bordo-mavili kulüp, 2010-2011 sezonundan bugüne transfer ettiği oyuncuların bazılarıyla yola devam etme kararı alırken, büyük çoğunluğunu verim alamadığı gerekçesiyle sözleşme feshi ve kiralama yöntemiyle başka kulüplere göndermeyi tercih etti.

Bu dönemde kulüp başkanlığı yapan Sadri Şener ve İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör olarak Şenol Güneş, Tolunay Kafkas, Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic, Ersun Yanal ve Şota Arveladze'yi takımın başına getirdi.

Bordo mavili ekipte, en fazla transfer ücreti 17 futbolcuya ödenen 33 milyon 570 bin avro ile İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde gerçekleşti.

Karadeniz temsilcisi, son 6 sezon içerisinde en pahalı transferi ise 6 milyon bonservis bedeliyle 2014-2015 sezonunda Ganalı Majeed Waris'i alarak yaptı.