Trabzon 

Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ve yardımcılarıyla sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde, Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman'ın imza töreninin ardından teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, yardımcıları Hami Mandıralı, Hamdi Zıvalıoğlu, Turgay Karslı, Haluk Boğuşlu, Almanya'nın Hoffenheim Kulübü'nde daha önce görev yapan kondisyoner Yannick Obernauer ve idari menajer Serkan Ünver için imza töreni düzenlendi.

Ünal Karaman'ın da hazır bulunduğu imza töreninde Akçay ve teknik kadroyla 3'er yıllık sözleşme imzalandı.

Karaman, imza töreninde yaptığı konuşmada, bu imzaların, birlikteliğin herkese hayırlı olmasını dileyerek, "Burada gördüğünüz insanlar bu şehrin insanları. Sadece yurt dışından gelen bir arkadaşımız var. O da tecrübelerini bizle paylaşacak. En az Trabzon ve Trabzonsporluyum diyen insanlar kadar bu takıma katkı sağlayacak" dedi.

"Mustafa Akçay ve ekibine son derece güveniyorum"  diyen Karaman, "İnanıyorum ki bu piyasada bildiğimiz marka isimlerin haricinde bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız da bizim gibi düşünen insanlar da en azından art niyet olmaksızın bu işi en iyi şekilde yapabilirler. Böyle bir ekip oluştu. Bu sizi karamsarlığa itmesin. Bir bakalım ne olacak tarzında bir oluşum değil, bu ekip başarıya aç, başarıyı isteyen, sonuna kadar  zirveyi takip ederek kovalayacak bilgi, birikim, donanıma sahip. Lütfen bu ekibin önüne tutun ışığı, gözüne tutmayın. Bu ekibin önünü lütfen açın"   ifadelerini kulandı.

Gelecekte kendilerini başarıya getirecek oyuncular üzerinde yoğunlaşacaklarını ifade den Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kısa dönemde vedalaşacak oyuncularımız olabilir, yerine yapacağımız çalışmalarla bütçemizi çok sarsmadan katacağımız oyuncular olacak. Transfer dönemi bittiğinde hepimizi tatmin edecek bir Trabzonspor oluşturmaya gayret edeceğiz. Bu camiya zarar verecek kim varsa hepsiyle tek tek bir kere konuşacağız. Hepsinin düşüncesinin makul olduğunu düşünüyoruz. Ayrılmasını düşündüğümüz oyuncularla gönülerini kırmadan bir ayrılığımız söz konusu olacak. Eğer bir insanın niyeti bozuk, beni de bozmaya çalışıyorsa o zaman bu şehirde kalmasının, saha kenarında ayrı idman yapmasının anlamı yok. Biz şehri sevecek, heyecanınına cevap verecek düzgün insanlarla çalışmak istiyoruz. Ben ruhumda şampiyon kadro oluşturdum. Sahaya çıkacak oyuncuda da aynı ruhu görmek isterim. Şampiyon gibi yaşayacağım, şampiyon gibi mücadele edeceğim ama istiyorum ki şampiyon gibi temsil etsin. Üçüncü veya beşinci olsun eyvallah, 'Gücüm bu kadar' derim. Niyetinde zaten bozukluk varsa onun bizimle beraber sezona başlamayacağından emin olabilrsiniz." 

Karaman, kaleciler Tolga ve Onur'a gelen taleplere ilişkin, "Gazetede yazanlara itibar etmeyin. Kadroda düşünülmeyen oyunculara bile çok ciddi teklifler var. Tolga bizim kaptanımız, kalecimiz. Onur çok değer verdiğmiz oyuncumuz. Onlara teklif gelmesi kadar doğal bir şey yok. Bütün oyunculara teklif gelsin"  diye konuştu.

Akçay: "Çok mutluyum"

Geçen sezon Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'u çalıştıran Akçay, Ünal Karaman'ın teveccüh dolu sözlerinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, "Kendisine teşekkür ederiz. Uzun süre kendimizi bu meslekle ilgili donanımlı hale getirmek, ülke futboluna ve Trabzonspor'umuza ve Trabzon futboluna yararlı olma ideolijisi, felsefesi her zaman önümüzde olmuş, bizi güçlü kılmıştır. Bugün çok mutluyum. Çok sevdiğim kulübe hizmet etme şansı elde ettim. Bunun önemini ve değerini biliyorum. Ekibimle bu enerjiyi takımımıza ve sonra da toplumumuza vermek istiyoruz" dedi.

Bunun kolay bir iş olmadığını söyleyen Akçay, " Kolay bir iş olmadığını biliyorum. Trabzonspor çoğu insanın nadide bir çiçeği. Güneşte çok bırakıldığında kurumasından, yağmurda çok bırakıldığında çürümesinden korkulabilir. Bize neyi teslim ettiklerini biliyoruz. Onların o nadide çiçeği bize emenattir. Emanete hıyanet etmek bizim kültürümüzde yok. Hatalı olabiliriz belki ama bilinçli olmayacaktır. Onu korumak, yüceltmek, büyütmek bizim görevimizdir. Allah yardımcımız olsun" diye konuştu.