TRABZON

Trabzonspor'da geçen sezon kadro dışı bırakılan Mustafa Yumlu, bu sezon bordo-mavililerde en fazla forma giyen isim oldu.

Geçen sezon ligin yedinci haftasında 4-4 biten Gaziantepspor maçının ardından kadro dışı bırakılan ve devre arasında bedelsiz olarak Eskişehirspor'a kiralanan savunma oyuncu, bu sezon 11 resmi maçın tamamında da forma giyen tek isim olarak dikkati çekti. 

UEFA Avrupa Ligi'nde Differdange 03 ve Rabotnicki maçlarıyla ligde ilk 7 haftanın tamamında olmak üzere 11 maçta bin 20 dakika (Rabotnicki rövanş maçı 120 dakika) sahada kalan Mustafa Yumlu, teknik direktör Şota Arveladze'nin vazgeçemediği isimler arasında yer aldı.

Bu dönemde Aykut Demir, Uğur Demirok, Medjani, Douglas gibi oyuncuların stoperde görev yaptığı bordo-mavili takımda, Mustafa Yumlu hiç değişmeden mücadele etti.

Aytaç Kara'nın yerine gitmişti

Trabzonspor, Mustafa Yumlu'yu geçen sezon devre arasında Aytaç Kara'nın transferinde Eskişehirspor'a vermişti.

Kaptan çıktı

Trabzon'un amatör lig takımlarından İdmanocağı'ndan yetişen, Arsinspor, 1461 Trabzon ve Eskişehirspor formalarını giyen Mustafa Yumlu, Torku Konyaspor maçında Onur Recep Kıvrak'ın yokluğunda sahaya kaptan olarak çıktı.

Ligde Cavanda ve Erkan Zengin takip etti

Ligde 7 maçta en fazla forma giyen Mustafa Yumlu'yu Cavanda ve Erkan Zengin izledi.