TRABZON - FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'da bu akşam Trabzon'da oynanacak karşılaşmaları izlemek üzere Trabzon’a gelen FIFA Asbaşkanı Jim Boyce, Trabzonspor Kulübü'nü ziyaret etti.

 C Grubu’nda Kolombiya ile Avusturalya ve Türkiye ile El Salvador arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşmalar için beraberinde FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, TFF Genel Sekreteri Emre Alkin ve Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Koordinatörü Süheyl Önen ile kente gelerekTrabzonspor'u ziyaret eden Boyce, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile görüştü.

Hacıosmanoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, böylesine önemli bir organizasyonun futbol kenti Trabzon’da yapılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Hem şehrimizi hem Türkiye'yi oynanacak müsabakalarda Trabzon kültürüne yakışır şekilde temsil edeceğimize inancımız tamdır. İnşallah ülke olarak bu organizasyonu dünyaya örnek olacak şekilde düzenleriz ve arkasından da arzu ettiğimiz Dünya Kupası organizasyonunu da ülkemize almaya hak kazanırız” dedi.

Türkiye’de yaşanan şike sürecine de değinen Hacıosmanoğlu, “Yaşanan süreci kendileri de takip ediyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de temiz futbolu arzu eden kesimleriz. UEFA, Türkiye’de yaşanan süreçle ilgili karar aşamasında. UEFA’dan büyük beklentilerimiz var ama dünyada futbolun patronu olan FIFA’dan da adaletli, ahlaklı temiz Türk futbolu adına da çok büyük beklentilerimiz var. UEFA’dan haklılığımızla ilgili karar vermesini bekliyoruz ama dünya futbolunun patronu olan FIFA’dan da adaletli Türk futbolunun yaratabilme adına çok büyük beklentilerimiz olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu.

"Bu turnuva Türkiye için önemli"

FIFA Asbaşkanı Jim Boyce ise Trabzon'da bulunmaktan mutluğu olduğunu ifade ederek, "Daha önce bu kentte UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinemo Kiev ile Trabzonspor'un oynadığı karşılaşmada delege olarak bulundum. Bu şehrin ne kadar futbola düşkün olduğunu biliyorum. Güzel bir maç olmuştu. İyi anılarla buradan ayrılmıştım. Tekrar burada olduğum için mutluyum" dedi.

Boyce, Hacıosmanoğlu'nun şike sürecine yönelik sözlerine ilişkin ise "Ben burada FIFA Asbaşkanı olarak bulunuyorum. Tabiki Türkiye'de devam eden bu süreci yakından hepimiz takip ediyoruz, takip de ettik ama şunu söylemek istiyorum ki biz FIFA tarafıyız, direkt olarak bu davanın içerisinde değiliz. Bu davanının içinde olmadığımız  için UEFA'nın meselesi olduğu için onlar adına da yorum yapamayacağım bu konuda. Futbol milyonlarca kişinin oynadığı oyun, UEFA bahsettiğiniz olaylarla igili yaptırımları var. Biz de temiz, ahlaklı futbol için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Boyce,  turnuvanın Türkiye'de oynanmasının ve bunun bir ayağının da futbola tutkun bir şehir olan Trabzon'da olmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu turnuva Türkiye için gelecek organizasyonlar adına çok önemli. 2020'deki şampiyona için basamak. Burada göstereceğiniz organizasyon yeteneğininTürkiye'yi başka yerlere taşıyabileceğini düşünüyorum. Dün iki karşılaşma izledik. İki maç da çok kaliteliydi ama bu kaliteli maçlarda seyircilerin az olması bizi mutsuz etti. Trabzon'da Türk milli takımının etkisiyle de tribünlerin dolu olacağını tahmin ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA Asbaşkanı Jim Boyce ve diğer ziyaretçilere plaket ve isimleri yazılı 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti.