TRABZON

Trabzonspor taraftarları, Atatürk Alanı'ndan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trabzon Bölge Müdrülüğü'ne kadar yürüyüyerek, TFF ve Fenerbahçe Kulübü yöneticilerini protesto etti.

Atatürk Alanı'ndan toplanan bordo-mavili taraftarlar, ellerinde Trabzonspor bayrakları, çeşitli döviz ve afişlerle, TFF ve Fenerbahçe aleyhinde sloganlar atarak Yalı Mahallesi'nde bulunan TFF Trabzon Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüdü.

Taraftarlar, TFF binası önünde de slogan attı, bu sırada Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, binanın kapısına bordo-mavili kaşkol bağladı.

Hacıosmanoğlu, taraftarlar yürüyüşüne devam ederken Kahramanmaraş Caddesi'nde, bir aracın üstüne çıkarak taraftarlara seslendi. Hacıosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Trabzon sokaklarının şampiyonlukların sahadan alın teriyle kazanılmasını isteyenlerle dolduğunu ifade etti.

"Bu dava her Trabzonsporlunun namus davasıdır" diyen Hacıosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk futboluna adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Sadece bir teneke parçası kupanın peşinde değiliz ama Türk futbolunu kirleten kirli ellerin direncinin kırılmasını istiyoruz. Biz dönem dönem sessiz kaldık. Bundan sonra Türk futbolunda adaletin tecelli etmesi, hukuk kuralları için hak aramanın nasıl olduğunu hem Türkiye'ye hem de dünyaya göstermenin zamanı geldi. Bizim bundan sonraki yol haritamız sadece o tekene parçası kupa değil, sadece Türk futboluna adil, adaletli bir düzenin gelmesi için yürüyüştür. Bu bizim namus davamızdır, gazamız mübarek olsun. Adaletsizliği ortadan giderip, Trabzonsporun hakkını almak için bizde o irade ve yürek var."

Konuşmanın ardından bir süre daha slogan atan ve tezahüratta bulunan gruptakiler daha sonra dağıldı.