TRABZON - Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, başkanlık görevine seçilen Turgut Özdemir'i tebrik etti.

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şakar, Eskişehirspor karşısında özellikle ilk yarıda iyi futbol ortaya koyduklarını ve çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirtti.

Bu sezon sıkıntılı dönemler yaşadıklarını ifade eden Şakar, şöyle devam etti:
"Kulübümüze, bizlere yakışmayan neticeler aldık. Bu doğru, inkar edemeyiz ama Eskişehirspor galibiyetiyle sıkıntılı günlerin geride kaldığını düşünüyorum. El birliğiyle başkanımız dahil olmak üzere yönetim kurulumuz, teknik kadromuz, futbolcular, camiamız bu sıkıntılı süreci aştık. Şimdi önümüzde Gençlerbirliği maçı var, bu maçı da kazancağız. Ben ümit ediyorum kalan 4 maçta 10 puan alıp ligi 5 veya 6'ncı sırada bitireceğiz."

"Kupayı kazanmamız gerekiyor"

Şakar, önlerindeki önemli hedefin Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak olduğunu vurgulayarak, "Sivasspor'u eleyerek final oynamak istiyoruz. O maçı seyircilerimizin bütün sevenlerimizin, camianın desteğiyle kazanıp finale çıkacağımızı umuyorum. Finalde de rakibimiz Fenerbahçe, Eskişehirspor kim olursa olsun. Avrupa kupalarına katılmamız için bizim kupayı kazanmamız gerekiyor. Futbolcu kardeşlerimizin kupayı kazanarak gelecek yıl Avrupa'da olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Şakar, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in genel kurulda aday olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Zaman erken. Başkanımız o konuda ne düşünür bilmiyorum. En son kararı sayın başkanın kendisi verecektir. Devam edecek midir, etmeyecek midir onu kendisine sormanız gerekir" diye konuştu.