İSTANBUL

 Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcusu İbrahim Toraman, "Önemli olan kaptanlık değil, Beşiktaş'ın menfaatleridir" dedi.

Siyah-beyazlı takımın Avusturya kampında BJK TV'nin sorularını yanıtlayan İbrahim Toraman, Beşiktaş Futbol Takımı'ndaki kaptanlığını bırakmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ta uzun yıllar kaptanlık görevini en iyi şekilde yaptığını vurgulayan 31 yaşındaki futbolcu, şöyle konuştu:

"Kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın, özellikle taraftarımızın ve camiamızın. Ben bu kulübün oyuncusuyum her zaman ne şekilde görev verilirse yapmaya hazırım ve kaptanlığı da en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Bizler profesyonel oyuncularız, hocamızın ya da yönetimimizin farklı düşünceleri olabilir. Biz de bunlara uymak zorundayız. Hocayla kamp başlamadan önce görüştük kaptanlık konusuyla ilgili kendisinin birtakım düşünceleri olduğunu söyledi, ben de buna saygı duyacağımı söyledim. Önemli olan kaptanlık değil, Beşiktaş’ın menfaatleridir."

Kaptanlık konusunun çok abartılmaması gerektiğini dile getiren siyah-beyazlı futbolcu, "Sahada sadece kendinizin değil, takım arkadaşlarınızın, takımın nasıl başarılı olacağını düşünmeniz lazım. Ben de bana güven duyulduğu sürece kaptanlığı en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 "Kamp iyi geçiyor"

Avusturya kampının iyi geçtiğini de aktaran İbrahim Toraman, kaliteli transferler yaptıklarını söyleyerek, "Hocanın tabii ki kafasında farklı bir düşünce, farklı bir sistem vardır. Hocamız, çok gol atan bir takım oluşturacaktır ama bu yıl ki avantajımız geniş bir kadromuz olması. Geçen yıl çok sakatlık ve oyuncu eksikliği yaşadık. Bu sene kadroya baktığımız zaman her bölgenin alternatifi var, bu alternatiflerin olması takımda rekabeti artıracaktır" şeklinde konuştu.

Yeni stat yapılana kadar sıkıntı çekebileceklerinin altını çizen siyah-beyazlı futbolcu, taraftarların kendilerine destek olmasını isteyerek sözlerini tamamladı.