İZMİR - Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, motosikleti sevdirmek, tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla seçmelerini yaptıkları "TMF Yıldızları"nın antrenmanlarını yaptıktan sonra Türkiye genelinde şenliklerde, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi törenlerde göstermesi yapmasını planladıklarını bildirdi.

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir, Malatya, Alanya ve İstanbul'da yaptıkları elemelerin ardından İstanbul'daki finallerle "TMF Yıldızları"nı belirlediklerini söyledi. Bu takımın kıyafetlerinin milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu tarafından tasarlanacağını kaydeden Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kıyafetlerle takımdakiler hem motosikletlerini en rahat şekilde kullanabilecek hem de en güvenli şekilde korunacak. Kasklar, botlar ve tulumlar buna göre tasarlanacak. Daha sonra bu sporcularımızı öncelikle Sakarya Akyazı'da kampa alacağız. Bir senaryo üzerinde senkronizasyona dayalı çalışacak takım, Sakarya kampının ardından çeşitli illerde de kamplar yapacak. TMF Yıldızları'nın hazırlıklarını tamamladıktan sonra Türkiye genelinde şenliklerde, 23 Nisan ve 19 Mayıs gibi törenlerde gösteri yapmasını planlıyoruz."

Bekir Yunus Uçar, bu alanın en popüler isimlerinden olan Chris Pfeiffer'ın ilk defa bir federasyonun böyle bir takım kurduğunu kendilerine söylediğini ifade ederek, "Kendisi bu projeyi çok önemsediğini aktardı. Bu doğrultuda Pfeiffer'ın da TMF Yıldızları'nın çalışmalarını 2-3 gün takip edip, ders verme ihtimali var" diye konuştu.