Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Bu akşam oynanan Çaykur Rizespor -Fenerbahçe maçının ertesindeFenerbahçe kafilesine yönelik saldırıyı şiddetle kınıyor, tüm Fenerbahçe camiasına 'geçmiş olsun' diyor, saldırıda yararlanan araç şoförüne acil şifalar diliyoruz" denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu saldırıyı sadece güzide bir kulübümüze değil, Türk futboluna yapılmış bir saldırı olarak addediyor ve sorumluların yakalanıp bir an önce hak ettikleri cezayı almaları için Türkiye Futbol Federasyonu olarak olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Bu vesileyle tüm futbol camiasına,  medyaya ve özellikle de yöneticilerimize, futbol ortamını geren, şiddeti kışkırtan beyanatlarından uzak durmaları ve tam bir sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gereğini bir kez daha önemle hatırlatmak istiyoruz."

"Çok ciddi bir olay"

Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, "Şampiyonluğun önüne geçmek, engellemek için hangi geri zihniyetli insan yaptıysa inşallah başarıya ulaşamaz. Bu çok ciddi bir olaydır. Türk sporunda bir milattır ama bundan sonra vilayetin, emniyetin hepsinin dikkat etmesi lazım" dedi.

"Bizi yıldırmak için uğraşıyorsa boşuna uğraşıyorlar, çok ayıp ediyorlar" diyen Uslu, "Bunları yapanların bulunması lazım. Bu kadar fanatizm olmaz, çok yanlış. Bu çocuklara yazık değil mi? Kimisi milli takım oyuncusu" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un mesajı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan saldırıyı twitter hesabından yayımladığı bir mesajla kınadı.

Kurtulmuş, "Fenerbahçe Futbol Takımı'nı taşıyan otobüse yapılan saldırıyı kınıyorum. Futbol barış ve rekabettir, şiddetten uzak tutulmalıdır" ifadelerini kullandı.