İSTANBUL - TFF'den yapılan açıklamaya göre, bu proje çerçevesinde okullardaki 7-11 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik, ders dışı saatlerde futbol eğitimleri verilmesi ve düzenli aralıklarla kulüpler tarafından futbol şenlikleri organize edilmesi planlanıyor. Kulüp ve okul işbirliğini sağlaması hedeflenen pilot proje, 15 Mart-15 Haziran 2012 tarihleri arasında, 150'nin üzerinde ilköğretim okulunun katılımı ve  11 futbol kulübünün işbirliğinde yürütülecek ve oyuncuların gelişimleri takip edilebilecek.

Projenin ilk etabında Eskişehirspor, Kardemir Karabükspor, Trabzonspor, Elazığspor, Göztepe, Kayseri Erciyesspor, Sakaryaspor, Balıkesirspor, Denizli Belediyespor, Erzurum Büyükşehir Belediyespor ve Kozan Belediyespor kulüpleri yer alacak.

-Uygulama ve bilgilendirme toplantıları yapılıyor-

Kulüplerin katılımcı ilköğretim okullarını saptamasıyla start alan uygulamanın, şu anda kulüplere yönelik proje eğitimi ve bilgilendirme toplantılarıyla devam ettiği bildirildi. Bir sonraki aşamada ise okul içi futbol eğitimlerinin başlayacağı kaydedilirken, ardından da futbol şenlikleri organizasyonlarının başlayacağı ifade edildi. 

Öte yandan, TFF tarafından oluşturulan kayıt sistemiyle, organizasyonun ve oyuncuların gelişimlerinin takip edilebileceği belirtildi.