İSTANBUL  - İş adamı Erdal Alkış, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), haziran ayında yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Alkış, Anadolu'daki 16-17 kulübün başkanıyla yaptığı değerlendirme toplantısının ardından adaylığını açıklama kararı aldığını söyledi.

Futbolun çok kötü yönetildiğini belirten Alkış, "Bu seçim, birilerinin piyonu bir yönetim veya gerçekten özerk ve sorunları bir bir çözen güçlü bir yönetim arasında geçecek. Yani futbolumuz el birliğiyle ya batırılmaya ve yok edilmeye devam edecek ya da bu oyun bozulacaktır. Bunun mücadelesi için biz hazırız" dedi

TFF seçim sistemi ve tüzüğünü baştan sona yeniden değiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Alkış, "Yaklaşık 250 sayfa tutan futbolun yeni anayasasını yürürlüğe koyacağız. Bizim iddiamız, 3 yıl sonra finansal sorunu olmayan bir futbol altyapısı. Ayrıca, kulüplerimizi altyapılarıyla birlikte Avrupa'da başarılı hale getirebilmek" şeklinde konuştu.

Alkış, yönetim kurulu listesiyle ilgili ipuçları vererek, "Yönetim kurulu listemde çok önemli isimler yer alacak. Genellikle futbolun içinden gelen, futbolu bilen, fakat bir taraftan da işin matematiğini bilen arkadaşlarımızdan, işadamlarından oluşan bir ekip kuracağız. Elini taşın altına koyacak kulüp yöneticileri de bizimle olacak" ifadelerini kullandı.