TRABZON - Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihleri arasında yapılacak FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda C Grubu'nda yer alan takımların temsilcileri, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde antrenman sahalarını inceledi.

Trabzon ve Rize'de grup maçlarını yapacak Türkiye, El Salvador, Avustralya ve Kolombiya takımlarının temsilcileri, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Turnuva Koordinatörü Sühel Önen, Trabzon Koordinatörü Metin Kazancıoğlu, Trabzon Medya Sorumlusu Altuğ Atalay ve FIFA temsilcisiyle Hüseyin Avni Aker Stadyumu'na gezdikten sonra Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne geldi.

Antrenman sahaları ve tesisleri inceleyen yetkililer, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Avustralya Milli Takım Menajeri Simon Roberts, maçlarını Trabzon'da oynayacakları için mutlu olduklarını ifade ederek, ''Tesisleriniz çok güzel, harikalar. Stadyumunuz çok güzel. Aynı zamanda antrenman sahaları ve zemini çok güzel. Maçlara hazırlanmak için iyi bir ortam var. Sizlere burada bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Haziran ayında burada olmak için sabırlanıyoruz'' dedi.

Milli takım temsilcisi Tamer Güngör ise Trabzonspor Kulübü'nün gerek zemin, gerekse soyunma odalarında değişiklikler yaptığını belirterek, ''Turnuvaya kadar daha da iyi seviyeye gelerek hem bize hem de misafir takımlara iyi olanaklar sunarak, turnuvanın güzel geçmesini sağlayacaklar. Yaptıkları tüm çalışmalar için kendilerine çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Diğer temsilciler de inceleme bulundu

Bursa'daki grup maçlarında mücadele edecek Hırvatistan, Özbekistan ve Uruguay'ın temsilcileri, Bursaspor Özlüce ve Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Gaziantep'te ise Meksika, Paraguay ve Yunanistan takımlarının temsilcileri, FIFA Delegesi Pedro Coley ve organizasyonun Gaziantep koordinatörü Timuçin Kalender'den oluşan heyet, Celal Doğan, GASKİ ve Gaziantepspor altyapı tesisleri ile maçların yapılacağı Kamil Ocak Stadı'nı gezdi.

(F) Grubu maçlarında mücadele edecek Hırvatistan, Özbekistan ve Uruguay'ın temsilcileri de Atatürk Stadı, Bursaspor Özlüce, Vakıfköy Orhan Özselek Sosyal Tesisleri'nde gözlemlerini not etti.