ANKARA - Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, Türk tekvandocuların uluslararası alanda madalya sayısını 2014'te gözle görülür şekilde arttırdığını söyledi.

Yıldızlar ve ümitlerde dünya ve Avrupa şampiyonluklarının elde edildiğine dikkati çeken Şahin, olimpiyat oyunları mücadelesi veren sporcuların topladığı puanlarla 2016 Rio Olimpiyatları yolunda iddialı olduklarını kaydetti. 

Şahin, 2013 yılını 190 madalyayla tamamladıklarını anımsatarak, "Bu yıl ise 248 madalya kazandık. Bu da yaklaşık yüzde 25'lik bir artışa karşılık geliyor. Ülkemize yıl içinde 71 altın, 68 gümüş ve 109 bronz madalya getirdik. Türkiye'nin en çok madalya kazanan federasyonlarından birisiyiz. Servet Tazegül'ün Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra özellikle genç sporcularımız elde ettikleri sonuç ve mücadeleleriyle bizlere gelecek adına ümit verdiler" diye konuştu.

Poomse branşında da iki dünya şampiyonluğu kazandıklarını hatırlatan Şahin, para-tekvando kategorisinde ise 4 dünya ve 2 Avrupa şampiyonluğunu Türkiye’ye getirdiklerini belirtti.

Şahin, tekvando camiasının büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en çok lisanslı sporcusuna sahip federasyonların başında geliyoruz. Bu da bizlere büyük bir sorumluluk yüklüyor. 2012 Londra Olimpiyatları'nda Servet Tazegül'le altın, Nur Tatar'la gümüş madalya kazanarak ülkemizin yüzünü güldürmüştük. Servet ve Nur, 2016'ya katılma yolunda en iddialı isimler olarak öne çıkıyor. Bu iki sporcumuzun ardından 10 kişilik bir sporcu grubumuz da olimpiyat şansını sürdürüyor. 2015 yılı bu doğrultuda önemli bir sene olacak."

"2015'te rekabet artacak"

Yeni yılda Türk tekvandosundaki rekabeti arttırmak adına çalışmaları yoğunlaştıracaklarını belirten Şahin, "2015'te altyapıya yönelik çalışmalarımızı arttıracağız. Daha çok sporcuya ulaşmayı ve rekabeti arttırmayı hedefliyoruz. Yeni Nur ve Servetleri bularak Türk tekvandosunun başarı profilini devam ettirmeyi arzuluyoruz" ifadelerini kullandı. 

Metin Şahin, hiçbir zaman elde edilen başarılarla yetinmediklerini ve bugüne kadar güvenenleri mahcup etmediklerini kaydetti. Şahin, "Elde edilen başarılar ortada ama bu başarılar bizim için hiçbir zaman yeterli değil. Bunların üzerine çıkmak en büyük hedefimiz. 2012 Londra'da elde ettiğimiz dereceyi 2016 Rio Olimpiyatları'nda bir adım ileriye taşımak istiyoruz" diye konuştu.