İSTANBUL - Türkiye  Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, DünyaTekvando Şampiyonası'nda madalya kazanan milli sporcuların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda şampiyonluk adayı olduğunu söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ay-yıldızlı sporcuların Rusya'da düzenlenen şampiyonada Türk gençliğinin neler yapabileceğini gösterdiğini belirterek, "Hedefimiz 2016 Rio Olimpiyat Oyunları" dedi.

Federasyon olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Şahin, "Bugün dünya ikincisi, üçüncüsü olan sporcularımız, yarın olimpiyatlarda şampiyonluk adayıdır. Olimpiyatlardan bir yıl önce böyle bir şampiyonada büyük bir başarı elde edilmesi, 'Biz geliyoruz' demektir" diye konuştu.

Erkekler 68 kiloda altın madalya kazanan ve 2011'den sonra ikinci kez dünya şampiyonu olan Servet Tazegül'ün sürdürülebilir başarıyı göstermesinin kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayan Metin Şahin, kadınlar 62 kiloda altın madalyanın sahibi olan 18 yaşındaki sporcu İrem Yaman'la ilgili ise şunları kaydetti:

"Sporcumuz, bu başarının sinyallerini veriyordu. Federasyon olarak altyapıda çok büyük bir çalışma yapıyoruz. Yıldız, genç ve ümit takımlardan sporcularımızı yukarıya veriyoruz. Dünya Şampiyonası'na genç bir ekiple katıldık. Risk de aldık. Bu riske rağmen büyük bir başarı elde ettik."

Tazegül: Türk halkına hizmet etmekten gurur duyuyorum

Milli sporcu Servet Tazegül ise ay-yıldızlı formayı seçmeden önce çeşitli ülkelerden teklifler aldığını, ancak bunları kabul etmediğini dile getirerek, "Türk halkına hizmet etmekten gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Şampiyonada altın madalya kazanan bir diğer milli sporcu İrem Yaman'ın başarısının kendisi için sürpriz olmadığını belirten ay-yıldızlı sporcu, elde ettiği başarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla arayarak tebrik etmesiyle ilgili olarak, "Böyle şeyler beni çok mutlu ediyor. Motive oluyorum. Çok mutluyum, gururluyum" şeklinde görüşlerini aktardı.