ARDAHAN - Erzurum'da bu hafta sonu yapılacak Kısa Kulvar Sürat Pateni Türkiye Şampiyonası'na, antrenman yapabilecekleri buz pisti bulunmadığı için Göle ilçesindeki spor salonunda "In-Line" olarak adlandırılan tekerlekli patenleriyle hazırlanan Ardahanlı sporcular, azimleriyle dikkati çekiyor.

Önceki şampiyonalarda tüm imkansızlıklara rağmen dereceler elde etmeyi başaran Ardahanlı sporcular, bu şampiyonaya da madalya hedefiyle hazırlanıyor. 

"Buz pistimiz yok ama kendimize inancımız var" 

Şampiyonada mücadele edecek 10 sporcunun antrenörlüğünü yapan Leyla Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz pisti imkanlarının olmadığını, ancak kendilerine inandıklarını belirterek, Erzurum'daki şampiyonada mutlaka derece alacaklarını söyledi.

Erzurum'daki şampiyonada üç ilden sporcuların katılacağını ve diğer il sporcularının kendilerine göre daha iyi imkanlara sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, "Şampiyonaya bizim dışımızda Erzurum ve Kocaeli'den sporcular katılacak, bunlar arasında buz pisti olmayan tek il Ardahan. Buna rağmen yarışmaya katılıyoruz. Daha önce  başardık, bu kez de başaracağız. Bu konuda inançlıyız. Çocuklar da öyle. Erzurum ve Kocaeli'deki sporcular çalışmalarını, hazırlıklarını buz pistlerinde yapmış halde gelecekler. Bizimse buz üzerinde daha önce kayan sporcularımız olduğu gibi hiç buzda kaymayan sporcularımız var"diye konuştu.