İSTANBUL - Dünya Serbest Dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, buz kalınlığı yer yer 45-70 santimetre arasında değişen ve sıcaklığı 1 derece olan gölde, rekor denemesine 25 gün kala antrenmanlara başlayacak.

Yurt içinden ve yurt dışından gözlemcilerin izleyeceği rekor denemesi için 24 Şubat'ta saat 11.00'da Çıldır Gölü'ne dalacak olan Ulusoy, İtalyan atlet Michele Tomasi'ye ait 130 metrelik dünya rekorunu kırmaya çalışacak.

Çıldır'da 11. dünya rekor denemesi için su altına inecek olan Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl Van'da bir rekor denemesi hedeflediğini ancak bazı imkansızlıklar nedeniyle bunun düşünce aşamasında kaldığını söyledi.

Türkiye'nin en batısından en doğusuna gitme fikriyle Çıldır Gölü'nde bir dalış gerçekleştirmeyi planladığını anlatan Ulusoy, Çıldır Gölü'nde yer yer 45-70 santimetre kalınlığında buz bulunduğunu belirtti.

Ulusoy, rekor denemesini gerçekleştireceği gün canlı yayında bu kalın buz kütlesinin kırılacağını ve buzun altında tek nefesle 131 metre yatay olarak ilerleyeceğini ifade etti.