İSTANBUL

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulübün haziran ayı olağan divan kurulu toplantısında kurul üyelerine seslendi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen divan kurulu toplantısında konuşan Ünal Aysal, seçim kararı almasıyla ilişkili kamuyounda kendisine yapılan eleştirilere cevap vererek, "Hiçbir arkadaşımın emeğine saygısızlık ve vefasızlık yapmak istemem. Bu bir ekip işidir. Çalıştığımız arkadaşlarımızın başarıları ortadadır. İki yılda iki Süper Lig şampiyonluğu, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde  çeyrek final ve diğer branşlarla beraber iki sezonda 300’e yakın kupa kazandık. Bu küçümsenecek bir başarı bilançosu değildir. Bu nedenle eski yönetimdeki arkadaşlarımı tebrik etmek ve kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Üstelik sportif başarının yanı sıra birçok birikmiş sorunun çözümü de bu yönetimle gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

Hedeflerimin en başına kurumsallaşmayı koydum

Aynı yönetim kuruluyla neden yola devam etmediği konusuna açıklık getiren Aysal, şunları dile getirdi:

"Her konuşmamda hedeflerimin en başına kurumsallaşmayı koydum. Mali ve sportif başarıların sürekli olabilmesinin temelini oluşturan en önemli şartın, kurumsal sistemin bir saat düzeninde işlemesi olduğuna gönülden inanıyorum. 40 yılı aşkın iş hayatımda bunun eksikliğinin kurumlara ne kadar pahalıya patladığını gördüm ve yaşadım. Son 2 senede bu heyetle beraber çok önemli başarılara imza attık. Maalesef kurumsallaşmada aynı başarıyı fikir ve inanç farklılıklarımız yüzünden süratle yakalayamadık. Yavaş ilerlemeler benim mizacıma uygun değildir. Galatasaray’ın hemen her kulübümüz gibi hala birikmiş, kurumsal istikrar bekleyen mali ve istikrar sorunları var. Bunlara her gün yenileri ekleniyor. Kendi karakterim itibarıyla, ‘Bunları zamana bırakalım, yeri gelince çözeriz’ veya ‘benden sonrakiler çözsün’ diyemem. Böyle bir başkanlık anlayışını kendime de Galatasaray’a da yakıştıramam."

Aysal, yeni belirlediği yönetim kurulu listesindeki isimlerle iyi bir sinerji yakalayacağına inandığını aktararak, "Çözüme bir an önce başlamamız ve süratle yol almamız gerekiyor" dedi.

Başkan Aysal, 22 Haziran'daki seçime tek aday olarak girdiğini hatırlatarak, bu durumdan memnun olmadığını söyledi.

Başarılı geçen 2 yıldan sonra kimsenin bayrağı devralmamasının gayet doğal olduğunu kaydeden Aysal, şöyle devam etti:

"Maalesef tek aday konumundayım. Bugün bu bayrağı devralmak, buna talip olmak, aynı başarıyı devam ettirme riskini de yüklenmek anlamına gelmektedir. Tek aday olduğum için mutlu değilim ama hayatımın hiçbir döneminde zorluktan ve mesuliyetten kaçmadım. Tıpkı 2 yıl önce bu görevi üstlendiğim günlerde ve şartlarda olduğu gibi ancak Galatasaray’ı benden daha iyi yöneteceğine inandığın ve yönetime samimiyetle talip olan bir arkadaşımızı bulduğum gün, bu görevi zevkle ve huzurla devreder ve ona yardımcı olmaya çalışırım. Bunun için de 3 yıl beklememiz gerekmez. Hedefim bu projeyi bir an önce tamamlamaktır. Benim görev sürem hedefe vardığım gün biter. Kağıt üzerindeki sürenin sonunu beklemek sadece zaman kaybıdır."

Epey yol aldıklarını, ama planlarının gerisinde olduklarını kaydeden Aysal, 

İki yıl önce göreve geldiklerindeki planlarında büyük yol aldıklarını ancak hala istediklerinin gerisinde olduklarını belirten Aysal, ekonomik açıdan pisaya şartlarına göre hareket etme zorunluluklarının olduğunu vurgulayarak, sermaye artırımının azınlık ve mağdur edebiyatıyla engellenmeye çalışıldığını kaydetti.

"Fatih Terim Türk sporunun en başarılı teknik adamıdır"

Teknik direktör Fatih Terim ile arasında bir sorun varmış gibi gösterildiğini anlatan Aysal, "Bazen ‘Fatih Terim ve Ünal Aysal olmasaydı spor basını nasıl dolacaktı’ diye düşünüyorum. Fatih Terim, Türk sporunun en başarılı ve en tanınmış teknik adamıdır. Bunu ispatlamıştır " ifadelerini kullandı.