İSTANBUL

Şampiyon Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında, 18 Mayıs Cumartesi günü oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Taraftara açık antrenmanı yaklaşık 3 bin sarı-kırmızılı futbolsever izledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde basına ve taraftara açık yapılan antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Ardından dar alanda pas çalışması yapan sarı-kırmızılı futbolcular, antrenmanı şut çekerek tamamladı. Şut çalışması sırasında oyuncuların attığı şık goller dikkati çekti.

Sakatlığı bulunan Wesley Sneijder takımdan ayrı salonda çalışırken, Engin Baytar ise antrenmana katılmadı. Fenerbahçe maçında aldığı darbeler sonucu sağ kalça arka grup adalesinde ağrı olan ve dün çalışmaya katılmayan Felipe Melo ile gribal enfeksiyon sebebiyle dünkü antrenmanda dinlendirilen Aydın Yılmaz, çalışmanın tamamında takımda yer aldı.

Sarı-kırmızılı taraftarların izlediği antrenmanda sahaya giren bir futbolsever, Fildişi Sahilli oyuncu Didier Drogba'yı sakatladı.

Antrenmanın başında sahaya giren taraftar, güvenlik görevlilerinden kaçarak Drogba'ya yöneldi. Oyuncuya sarılmak isteyen taraftar, ayağı kayınca Drogba'ya çarptı. Bunun üzerine acı içinde yerde kalan Drogba'ya sağlık ekibi müdahale etti. Ciddi bir sakatlığı olmayan golcü oyuncu, tedavisinin ardından çalışmaya devam etti. Drogba, sakatlığı sırasında eliyle "Beni değiştirin" hareketinde bulunarak espri yaptı. Fatih Terim de yıldız oyuncunun yanına gelerek durumu hakkında bilgi aldı. 

Bir güvenlik görevlisinin, müdahale ettiği taraftarı yerde tekmelemesi, diğer görevliler tarafından tepki ile karşılandı.

Teknik direktör Fatih Terim, sarı-kırmızılı ekibin altyapı takımlarında forma giyen oyunculardan bazılarını A takımla antrenmana çıkardı.

Terim, 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'yla Dünya Kupası'nda mücadele edecek kaleci Muhammed Alperen Uysal ve Sadık Çiftpınar'a antrenman eksiği yaşamaması ve oyuncuların motivasyonu için A takımda yer verdi. 

Fatih Terim, altyapı oyuncularının oylarıyla ayın sporcusu seçilen ve altyapıda fair-play'e uygun oyuncu olarak gösterdiği 17 Yaş Altı Futbol Takımı'ndan Altuğ Taş'ı da A takıma kattı.