ŞANLIURFA - Suriye'de yaklaşık 4 yıldır süren iç savaştan birçok sektör etkilenirken, futbol da bundan nasibini aldı. Suriye'deki sevilen futbol kulüpleri faaliyetlerini durdururken, birçok profesyonel futbolcu da ülkelerini terk ederek futbol hayatlarını komşu ülkelerde sürdürmeye çalışıyor.

Suriye 1. Lig takımlarından El-İttihat'ta forma giyen Sami Müslümani de ülkesindeki savaş nedeniyle vatanını terk etmek zorunda kalan futbolcular arasında yer alıyor.

Şanlıurfa Süper Amatör Lig takımlarından Akçakalespor'la anlaşan Müslümani, yıllarca profesyonel olarak sürdürdüğü futbol hayatına artık amatör ligde devam ediyor.

Müslümani, 17 yıl futbol oynadığı Suriye'den savaş nedeniyle kaçmak zorunda kaldığını söyledi.

Suriye'nin U21 Milli takımında da forma giydiğini belirten Müslümani, Avrupa'ya transfer olmayı hedeflediğini ancak savaşın bu hayallerini engellediğini ifade etti.

Akçakalespor'da başarılı olarak daha iyi takımlara transfer olmayı amaçladığını dile getiren Müslümani, "Savaşta çok sevdiğim futboldan koparken, babamı ve kardeşimi de kaybettim. Ben de mecburen futbol oynamak ve para kazanmak için İstanbul'a geldim. Çeşitli menajerler aracılığıyla takım aradım ancak bulamadım. En sonunda Akçakalespor'un kaleci aradığını duyunca buraya geldim" dedi.

Savaşta birçok yakınını kaybettiğini belirten Müslümani, Suriye'de kalan annesini de yanına almak istediğini söyledi

Yeniden futbol oynamaya başladığını ve para kazanacağı için mutlu olduğunu dile getiren Müslümani, şöyle devam etti:

"Burada Akçakalespor tesislerinde kalıyorum. İnşallah Suriye'de kalan annemi de yanıma alırsam çok mutlu olacağım. Takımımın BAL ligine yükselmesi için çok çalışıp katkıda bulunmak istiyorum. Akçakalespor'un başarılı olması benim daha büyük takımlara transfer olmama vesile olacaktır. Türkiye'de futbol Avrupa seviyesinde oynanıyor ve çok seviliyor. Başarılı olup, profesyonel bir takımda oynamayı çok istiyorum." 

Akçakalesporlu yönetici, teknik heyet ve futbolcuların kendisine yardımcı olduğunu dile getiren Müslümani, kendisine destek olanlara teşekkür etti.

"Kişilik olarak da iyi bir insan"

Akçakalespor Yardımcı Antrenörü Ahmet Yıldık da Suriyeli kalecinin tecrübeli ve başarılı olduğunu belirterek, takıma katkıda bulunacağına inandığını söyledi.

Ülkesinin milli takımında da forma giymiş bir kaleciyi kadrolarına kattıkları için mutlu olduklarını ifade eden Yıldık, şunları kaydetti:

"Müslümani, iyi bir kaleci olmasının yanında kişilik olarak da iyi bir insan. Savaşta babasını ve kardeşini kaybetmiş ve mecburen Türkiye'ye gelmiş. Dil sorunumuz olmadığı için anlaşmakta zorluk çekmiyoruz. Antrenmanlarda çok çalışıyor ve boş vakitlerinde diğer kalecilerimizi de çalıştırıyor."