GAZİANTEP

Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor, sahasında Trabzonspor'u 3-2 yendi.

5. dakikada Bekir Ozan Has, Trabzonspor ceza sahası içinde sert vurdu, kaleciden dönen topu Cenk Tosun tamamlayarak takımını öne geçirdi: 1-0

14. dakikada Colman, Gaziantepspor ceza sahası önünde topu Malouda'ya aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Malouda, topu kalenin üstünden auta attı.

16. dakikada Turgut Doğan Şahin'in pasıyla hareketlenen Cenk Tosun'un ceza sahası önünden vuruşunda top, üst direğe çarptı.

31. dakikada Traore, ceza sahası önünde topu Cenk Tosun'a aktardı. Bu futbolcunun sert şutunda top ağlarla buluştu: 2-0

Maçın ilk yarısı Gaziantepspor'un 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

56. dakikada Olcan Adın'ın düşürülmesi sonucu hakem İlker Meral, yardımcı hakemin uyarması üzerine penaltı noktasını gösterdi.

57. dakikada topun başına geçen Malouda, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi: 2-1

60. dakikada Colman'ın yaptığı ortaya iyi yükselen Malouda'nın vuruşunda top direkten döndü.

64. dakikada Gaziantepspor, farkı yeniden 2'ye çıkardı. Medunjanin'in köşeden yaptığı ortada Traoere, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 3-1

67. dakikada Bosingwa'nın orta alandan kullandığı serbest vuruşu Henrique kafayla indirdi, Emre Güral, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-2

86. dakikada orta alandan seri çalımlarla Trabzonspor ceza sahası içine kadar giren Traore, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Traore'nin şutunu Onur Recep Kıvrak ayaklarıyla engelledi.

90+4'te kontratakta topla buluşan Traore, kaleci Recep Onur Kıvrak'la karşı karşıya kaldı. Traore bu pozisyonda topu dışarıya attı.

Karşılaşma Gaziantepspor'un 3-2 galibiyetiyle sona erdi.

"Takımın gidişatı çok iyi"

Gaziantepspor Yardımcı Antrenörü Tamer Tuna, 3-2 kazandıkları Trabzonspor maçıyla ilgili, "Takımın gidişatı çok iyi, 3 haftadır bunun için çalışıyoruz" dedi.

Oyuncularının inanılmaz değişim gösterdiğini vurgulayan Tuna, değişimin kısa sürede olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek "Bu değişimi önceki maçlarda da analiz ettik. Takımın gidişatı çok iyi, 3 haftadır bunun için çalışıyoruz. Karşılığını almak güzel" diye konuştu.

Trabzonspor'un penaltıdan sonra oyuna ortak olduğunu söyleyen Tuna, "Bu bizi olumsuz etkileyebilirdi ama oyuncularımız maç boyunca konsantrasyonu bozmadı. Takım önemli bir değişim gösterdi. Bu nedenle hepsine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay da maçı kazanmak için risk aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Karşılaşmanın ikinci yarısından memnunum. Oyunu forse ettik, risk aldık. Deplasmandaki konsantrasyon eksikliğimiz bu maçta da devam etti. İlk yarı iyi tepkiler veremedik. Bu da bunun göstergesiydi. Ligde mağlubiyeti telafi edecek maçlar var. Gaziantepspor'u kutluyorum."

Akçay, 12 Aralık Perşembe günkü Lazio maçına hazırlanacaklarını bildirdi ve "Trabzonsporuz, gücümüzü ve etkinliğimizi biliyoruz. Telafi edecet vaktimiz ve kalitemiz var. Umarım kendimizi istediğimiz gibi geliştiririz" dedi.