İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u 2-1 yendi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Galatasaray, ilk bölümde oyunu rakip yarı alana yığarak, Trabzonspor üzerinde baskı kurmaya çalıştı. Ancak ileride çoğalmakta zorlanan sarı-kırmızılı takım, önemli pozisyon üretemedi. Savunmada yaptığı hatalar sonrasında kalesinde ciddi pozisyonlar veren Galatasaray, tekrar kontrolü ele aldı. Savunmaya çekilen rakibi karşısında Sneijder ve Selçuk'la girdiği pozisyonları değerlendiremeyen ev sahibi takım, ilk yarıda skoru değiştiremedi.

Müsabakaya kontrollü başlayan Trabzonspor, rakibinin ilk dakikalardaki baskısını savuşturduktan sonra, hızlı ataklarla gol aradı. Bordo-mavili ekip, Colman ve Mustafa Yumlu ile girdiği pozisyonlardan sonuç alamadı. Daha sonra rakibinin baskılı oyunu karşısında savunmaya çekilerek, ani ataklarla çıkmaya çalışan Trabzonspor, istediği pozisyonu bulamadı ve ilk yarıyı gol atamadan tamamladı.

23. dakikada Gökhan Zan'ın ceza alanı çizgisi sol kenarında röveşatayla uzaklaştırmak istediği top, Colman'a çarparak, bu oyuncunun önünde kaldı. Uygun durumda ceza alanına giren Colman, Muslera'nın da çıkmasıyla daralan açıya rağmen vuruşunu yaptı. Ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

27. dakikada Trabzonspor yarı alanında topu alan Sneijder, ceza alanı yayı gerisinden şutunu çekti, ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.

30. dakikada Olcan'ın sağ taraftan kullandığı korner atışında, altı pas üzerinde yükselen Mustafa Yumlu, kafayı vurdu. Ancak kaleye gitmeyen topa arka direkte uygun durumda müdahale edemeyen Henrique, takımını mutlak golden etti.

33. dakikada soldan Drogba ile ver-kaç yaparak ceza sahasına giren Sneijder'in ayağından açtığı top, kaleci Onur'dan döndü. Riera, önünde kalan topu tamamlamaya çalışırken, Onur'a çarparak havalanan meşin yuvarlağı, savunma kalecisine bıraktı.

34. dakikada soldan ceza alanına giren Selçuk, rakibini geçtikten sonra şutunu çekti. Ancak savunmada Onur'dan önce Bamba, ayak koyarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

39. dakikada Sneijder'in yaklaşık 25 metreden kaleye yolladığı topu, kaleci Onur son anda üstten kornere çeldi.

44. dakikada ceza alanı içinde topu alan Drogba, pasını yay üzerinde uygun durumdaki Selçuk'a aktardı. Bu oyuncunun gelişine yaptığı sert vuruşta kaleci Onur'u geçen topu, Bosingwa çizgi üzerinde kafayla kornere göndererek mutlak bir golü önledi.

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

51. dakikada Sneijder'in uzaktan çektiği şutta top kaleci Onur'un kucağında kaldı.

Aynı dakika içinde Sneijder'in pasıyla soldan ceza sahasına giren Drogba, Mustafa Yumlu'ya rağmen şutunu attı, ancak sert giden topu kaleci Onur, kornere çeldi.

53. dakikada Sneijder'in uzun mesafeli pasını ceza alanı yayı içinde göğsüyle indiren Burak Yılmaz, Trabzonsporlu savunma oyuncusuna rağmen, sol ayağıyla şutunu çekti. Ancak iyi yer tutan Onur, yatarak topun sahibi oldu.

59. dakikada Yusuf Erdoğan'ın soldan ceza sahasına ortaladığı topa, Henrique, altı pas üzerinde kafa vuruşunu yaptı. Ancak yakın mesafeden sert gelen topa müthiş bir refleks gösteren Muslera, sağına gelen meşin yuvarlağı çeldi.

60. dakikada Galatasaray öne geçti. Drogba ile ver-kaç yapan Sneijder, soldan ceza alanına girdi. İki oyuncunun açısını kapatması üzerine, Hollandalı futbolcu, uygun durumdaki Burak Yılmaz'ı gördü. Golcü oyuncu, meşin yuvarlağı düzelttikten sonra yaptığı vuruşla, topu ağlara yolladı: 1-0.

64. dakikada Trabzonspor adına sağ kanattan kullanılan serbest atışta kale sahasında iyi yükselen Mustafa Yumlu, kafayla topu ağlara gönderdi. Ancak yan hakem Aleks Taşçıoğlu, ofsayt bayrağı kaldırdığı için gol geçersiz sayıldı.

65. dakikada Trabzonspor beraberliği yakaladı. Gökhan Zan'ın ıskaladığı topla sağdan ceza sahasına giren Olcan Adın, Semih Kaya'dan sıyrıldıktan sonra çaprazdan şutunu çekti. Uzak direğe çarpan topu Sabri Sarıoğlu uzaklaştırırken, hakem Fırat Aydınus, çizgi hakeminin uyarısıyla gol kararı verdi: 1-1.

67. dakikada Burak Yılmaz, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Melo'nun pasıyla sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu, sol ayağıyla penaltı noktası üzerine ortasını yaptı. Burada Selçuk kafa vuruşunu yaparken, altı pas üzerine düşen topu tamamlayan Burak Yılmaz, takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

69. dakikada Olcan Adın'ın soldan kullandığı serbest vuruşta, altı pasta iyi yükselen Mustafa Yumlu, kafa vuruşunu yaptı. Ancak üst direğe çarpan top, auta çıktı.

74. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında, Sneijder, topu sağ kanattaki Drogba'ya aktardı. Bu oyuncunun yerden kale sahasına çevirdiği topa, hiçbir sarı-kırmızılı oyuncu dokunamadı.

75. dakikada Sneijder'in ceza alanı yayı gerisinden sert şutunda kaleci Onur, topu köşeden kornere çelebildi.

76. dakikada yaşanan bir taç pozisyonunda Galatasaraylı futbolcu Riera'ya tokat atan Colman, doğrudan kırmızı kart gördü.

81. dakikada soldan ceza alanına giren Sneijder'in sert şutunda kaleci Onur, köşeye giden topu, yumruklayarak uzaklaştırdı.

85. dakikada soldan ceza sahasına giren Selçuk'un sert şutununda kaleci Onur, iyi uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

86. dakikada Selçuk İnan'ın soldan ortasına Drogba, altı pas üzerinde kafa vuruşunu yaptı. Ancak günün başarılı ismi Onur, yine topun filelere gitmesini önledi.

Müsabaka 2-1 ev sahibi takımın üstünlüğüyle sona erdi.

Mancini: "Bugün iyi oynayan ve galibiyeti hak eden bir Galatasaray vardı"

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini anlatarak, "Trabzonspor iyi bir takım, iyi oyuncuları var. Ancak bugün iyi oynayan ve galibiyeti hak eden bir Galatasaray vardı. Belki daha fazla da gol atabilirdik. Daha fazla gol atamamamızın en büyük sebebi kalecileriydi. Kaleci Onur hemen hemen bütün topları çıkardı" diye konuştu.

Transfer gündeminde olan Brezilyalı futbolcu Alex Telles ile ilgili bir soru üzerine, İtalyan teknik adam, "Şimdi hem transfer hem de yeni gelecek oyuncular için konuşmanın çok doğru bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Çünkü önümüzde zor bir maç daha var. Bir haftamız daha kaldı. Evet puan farkını azalttığımız doğru, bu önemli bir 3 puandı ama önümüzde çok önemli bir maçımız var. Ona odaklanmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Akçay: "Oyuncularımı kutluyorum, Colman hariç"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, sahada iyi bir duruş sergilemeye çalıştıklarını belirterek, "Maçın başından sonuna kadar, oyunu forse etmeye çalıştık. Savunmadaki pozisyon algılarından kaynaklanan gollerle, mücadeleyi kaybettik. Kaçırdığınız goller sonrası goller yemeniz, durumu farklı hale getiriyor" dedi.

Bazı kurumların kulüpleriyle veya yöneticileriyle sorunu olabileceğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Ancak biz sahada olan insanlar, futbola ter akıtan ve görevini yerine getiren insanların kimseyle sorunu yok. Eğer algı total olarak değerlendirilirse çok iyi baba olan, çok iyi arkadaş olan, çok iyi dost olan insanın; bir işte başarısız olması sonucu intihar etmesi gibi olur. Oysa biz işimizi yapıyoruz. Hiçbir kurumla sorunumuz yok. Total algı olursa, bizim için haksızlık olur. Biz sahada bazı şeyleri olduğu gibi, dürüstçe vermeye çalışıyoruz. Bizi bir şeyin uzantısı görüp, bize bazı şeyleri yapmak doğru değil. Kurumların biraz daha dikkatli olması gerekiyor." 

Akçay, Galatasaray karşısında rakibine attığı tokat sonrası kırmızı kart gören oyuncusu Gustavo Colman'ın en ağır cezayı alacağını dile getirdi.

Galatasaray gibi güçlü takıma karşı denk mücadele sergilediklerini anlatan Mustafa Akçay, "Oyuncularımı kutluyorum, Colman hariç. En yüksek cezayı alacak. Trabzonspor'un büyüklüğüyle kendi görevleri arasında her oyuncu iletişim kurmak zorunda. Ne yaptığımızı bilmeliyiz. Galatasaray ile oynuyoruz. Trabzonspor'u temsil ediyoruz. Herkes haddini bilecek. Haddinizi bilirseniz aşağılanmazsınız. Trabzonspor gibi büyük camianın ne olduğunu bilmeliyiz. Trabzonspor şu anda geçiş dönemi yaşayabilir. Her an küllerinden doğacak kadar birikimi olan kulüptür" diye konuştu.

Bordo-mavili takımın çalıştırıcısı, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacakları Juventus ile ilgili Galatasaray'ın İtalyan teknik direktörü Mancini'den bilgi alıp almayacağı yönündeki soruyu ise "Mancini ile konuşmadık. Kompleksli yapımız yok. Herkesten faydalı şeyler alabiliriz. Tabii ki telefon açıp ondan bilgiler alabiliriz. O daha tecrübeli olduğu için alacağımız bilgiler işimize yarayabilir. Samimi davranacağını düşünüyorum" diye yanıtladı.