İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'de 14. haftanın açılış maçında Galatasaray, Elazığspor'u 2-0 yendi.

2. dakikada Galatasaray öne geçti. Melo'nun uzun pasında ceza sahasının sol tarafında topu göğsüyle kontrol eden Drogba'nın ortasında, Selçuk İnan kale sahası önünde kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

7. dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkardı. Ceza alanı dışında sol tarafta serbest vuruş kullanan Burak Yılmaz'ın şutunda, önce yan direğe ardından kaleci Zülküf'e çarpan meşin yuvarlak filelere gitti: 2-0.

10. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla hızla ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ın sağ çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

14. dakikada Melo'nun sağ kanattan yaptığı ortada, ceza sahasının sol tarafından topu kontrol eden Riera'nın düzelterek yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak auta gitti.

16. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza sahası dışından attığı şutta, yerden seken top, az farkla yandan auta çıktı.

25. dakikada Riera'nın soldan kullandığı korner atışında, ceza sahasında iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda, kaleci Zülküf'ün çeldiği top, direğe çarpıp tekrar Zülküf'te kaldı.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

47. dakikada Melo'nun pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Drogba'nın ortasında, ceza sahasında müsait durumda bulunan Burak Yılmaz'dan önce müdahalede bulunan İbrahim Kaş, tehlikeyi önledi.

62. dakikada orta sahadan aldığı pasla ilerleyen Drogba, sağdan ceza sahasına giren Eboue'yi gördü. Bu futbolcunun yerden pasında kale sahasında müsait durumda olan Burak Yılmaz'ın dokunamadığı topu arka direkte kontrol eden Selçuk İnan'ın şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

65. dakikada Eboue'nin pasıyla orta saha çizgisi üzerinden aldığı topla ceza sahasına kadar giren Drogba'nın sol çaprazdan vuruşunda top üstten auta gitti.

90+1. dakikada Hakan Söyler'in ceza sahası dışında uzak mesafeden sert şutunda top üstten dışarı çıktı.

Galatasaray, ilk yarıda bulduğu gollerle karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Mandela'yı unutmadılar

Galatasaray Futbol Takımı'nın Fildişi Sahilli yıldızları Didier Drogba ile Emmanuel Eboue, dün hayatını kaybeden ve ırkçılığa karşı verdiği mücadeleyle efsaneleşen eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela'yı unutmadı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Türk Telekom Arena'da yapılan Galatasaray-Elazığspor maçında Drogba ve Eboue, tişörtlerine yazdıkları mesajlarla Nelson Mandela'yı andı.

Karşılaşmanın 69. dakikasında oyundaki yerini Umut Bulut'a bırakan Drogba, formasını çıkarıp, üzerinde, "Thank you Madiba" (Teşekkürler Madiba), yazılı tişörtüyle sahayı terk etti.

İlk yarının bitiminde formasını çıkaran Eboue'nin tişörtünde ise "Rest in Peace Nelson Mandela" (Huzur içinde yat Nelson Mandela) yazısı olduğu görüldü.

Futbolda şakaya yer yok

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Elazığspor maçının ilk 25 dakikasını çok iyi oynadıklarını belirterek, "Maça iyi başladık ve erken goller bulduk. Ama futbolda şakaya yer yok. Bunu Ziraat Türkiye Kupası maçında da gördük. Girdiğimiz gol fırsatlarını değerlendirebilmeliydik. Skor 2-0 olunca maçın bittiğini düşündük" dedi.

Galatasaray takımının Mancini yönetiminde ilk kez bir maçı gol yemeden tamamladığının hatırlatılması üzerine, "Futbolculara bir akşam yemeği ısmarlayacağız" yanıtını veren İtalyan teknik adam, "Bu durumda sistemden ziyade sahaya çıkan oyuncuların mentalitesi önemli. Bugün gol yememek önemliydi çünkü uzun bir periyottur her maçta gol görüyorduk. Bugün gol yemeden maçı tamamlama isteğimize ulaştık" ifadelerini kullandı.

Elazığspor karşısında oynadıkları futbolun, Juventus maçı için gösterge olamayacağının altını çizen Mancini, "Her maç farklıdır. Her maçın atmosferi de farklıdır. Bugünkü oyunla Juventus maçına yönelik karşılaştırma yapmak doğru olmaz. O gün taraftar faktörü de daha etkili olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Roberto Mancini, ilk yarıda bir pozisyonda topu kaptırdığı için sinirlendiği Burak Yılmaz'la ilgili yöneltilen bir soru üzerine, şu cevabı verdi:

"Burak, çok iyi bir futbolcu ve çok iyi bir insan. Yaşadığımız şeye tartışma diyemeyiz. Büyütülecek bir şey de yok. Orta sahada topu kontrol ettiğinde, tek pasla verip ileri koşması gerekiyordu. Orada gayri ciddi davrandı. Kesinlikle potansiyeli daha fazla olan bir oyuncu. Bugüne kadar elde ettikleriyle mutlu olmamalı. Çok daha iyisini yapabilir. Kendisi de bunun farkında. Kesinlikle attığı golle yetinmemesi gerekli. Örneğin Messi, maçta bir gol attığında yetinmez. İkinciyi, üçüncüyü ister. Burak da böyle devam ederse daha iyi yerlere gelecektir."

Sıkıntımız var

Elazığspor Yardımcı Antrenörü İrfan Saraloğlu da, "Maça bir pozisyon hatasıyla 1-0 mağlup başladık. Henüz 7. dakikada da frikikten şanssız bir gol yedik. Skorun 2-0 olmasının ardından maçı domine ettik ama bunda Galatasaray'ın geri çekilmesinin de payı vardı" dedi.

Takım kurgusunu oluşturma konusunda sıkıntıları olduğunu aktaran Saraloğlu, şunları kaydetti:

"Altı oyuncumuzun sakatlıkları var. Bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Tidiane Sane'yi orta sahadan çekip stoper oynatmak zoruda kaldık. Üçüncü bölgede etkisiz kalmamız bizi olumsuz etkiledi. Kale önünde pozisyon bulmamız, şut atmamız lazımdı. Takım olarak zor günler yaşıyoruz ama önümüzdeki hafta itibariyle tam kadro olarak sahaya çıkabilecek duruma geleceğiz. Gelecek maçın bizim için bir başlangıç olması umudunu taşıyoruz."