İSTANBUL/YASİN SARIOĞLU/VHA

Tekerlekli Kayak Şampiyonası, Windsörf Şampiyonası, Bilardo Turnuvası, Masa Tenisi ve Okçuluk Şampiyonaları ile çeşitli spor dallarına verdiği destek ile ön plana çıkan Beylikdüzü Belediyesi, spor alanında büyük yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Hizmete girmek için gün sayan ve dev bir proje olan Beylikdüzü Olimpik Spor Kompleksi, 800 seyirci kapasiteli tam olimpik yüzme havuzu, 2 bin seyirci kapasitesine sahip basketbol sahası ve 2 adet tenis kortu ile ilçenin önemli bir ihtiyacını karşılıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Tesis, halkımıza spor yapacakları profesyonel ortamlar sunmak hem de yeni sporcular yetiştirerek, onları ülke sporuna kazandırabilmek, uluslararası spor müsabakalarına ise ev sahipliği yapmak adına önemli imkanlar sunacak” dedi. Beylikdüzü’nde çok sayıda spor turnuvalarının yapıldığını belirten Başkan Uzun, sporun merkezi olmaya devam edeceklerini söyledi.
Tekerlekli Kayak Şampiyonası Büyük Yankı Uyandırdı
Türkiye Kayak Federasyonu ve Beylikdüzü Belediyesi’nin organize ettiği Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası Beylikdüzü’nde yapılan kortej ve ilk gün yarışları ile başladı. Beylikdüzü Gürpınar Sahili’nde gerçekleştirilen ve büyük heyecana sahne olan ve 161 sporcunun ilçede ağırlandığı 12. Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor çıktı. Yarışmada büyük erkekler serbest stilde Beylikdüzü Spor Kulübü’nden Sebahattin Oglago, birincilik kürsüsüne çıktı.
Rüzgar İle Dans Büyüledi
Beylikdüzü Belediyesi ’nin desteği ve Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde gerçekleştirilen RS: One World Windsurfing Championship, dünya üzerindeki en elit 60 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Beylikdüzü, Rüzgar Sörfü Kulübü`nde yapılan yarışlarda spor severler rüzgarla dansın şovuna şahit oldu. . Dünyanın en iyi sörfçülerinin rüzgârla dansı, 5 gün boyunca Beylikdüzü`nde İstanbul panaromasıyla görsel bir şölene dönüştü. Belediye tarafından Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde ilk kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi amaçlanan” Üç Top Üç Bant ve Amerikan Bilardo Turnuvası” çekişmeli maçlara sahne oldu. Turnuva birbirinden zorlu rakiplerin yaptıkları müsabakalarla sona erdi.
Geleceğin Okçuları  Beylikdüzü’nde Yarıştı…
Beylikdüzü Belediyesi’nin organizasyonu ile düzenlenen İstanbul Okçuluk Şampiyonası ile geleceğin okçuları performansları ile göz doldurdu. Salon turnuvasında yarışmalarında 9-10, 11-12 ve 13-14 yaş kategorisinde yarışan okçular atışları ile büyük beğeni toplarken, geleceğe de bu alanda ülkemiz için ışık verdiler. 
Masa Tenisi Turnuvası  Heyecan Doluydu
Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un yaptığı açılış vuruşuyla, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde start alan 5`inci Geleneksel Masa Tenisi Turnuvası`nda şampiyonlar ödüllerini aldı. Beş ayrı kategoride toplam 180 sporcunun katıldığı, centilmence ve çekişmeli geçen turnuvada sporcular, masa başında ter dökerken, yakınları da tribünlerde onların heyecanını paylaştı.