İSTANBUL

A Milli Takım'ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde A Grubu'ndaki son maçında İzlanda'yı 1-0 yenmesi ve en iyi üçüncü olarak finallere gitmeye hak kazanması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Ay-yıldızlıların, karşılaşmayı Selçuk İnan’ın serbest vuruştan attığı gol ile kazanmasının yanı sıra Gökhan Töre’nin rakibine yaptığı faul sebebiyle kırmızı kart görmesi ve Kazakistan’a galibiyeti getiren golü atarak milli takımının başarısına katkıda bulunan İslambek Kuat hakkında da kullanıcılar birçok paylaşım ve yorumda bulundu.

Twitter


Mikroblog sitesi twitterda saat 23.14’te açılan MilliTakım konu başlığı 23.50’de Twitter Türkiye gündeminde en çok konuşulan konuların yer aldığı "Trend Topic" (TT) listesinde birinci sıraya yerleşti. Bu sabah saatlerine kadar listedeki birinciliği koruyan konu başlığı Dünya TT listesinde de girmeyi başararak burada da zirveye kadar yükseldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan millileri tebrik etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesapları üzerinden A Milli Futbol Takımı'nı kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi twitter hesabında, "Bu hüzünlü günlerimizde bizleri milletçe aynı mutlulukta birleştiren Milli Takımımıza ve Fatih Terim'e gönülden tebrikler, teşekkürler!" derken, Başbakan Davutoğlu, "Tebrikler Milli Takım. Yaşattığınız gurur ve milletçe beraberliğimizi perçinlediğiniz için, tebrikler" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan “UEFA EURO 2016” resmi twitter hesabından Arda Turan’a ait ‘’Başardık! Biz geliyoruz Fransa. İyi geceler.’’ Yazılı tweet mesajı retweet edildi. Yapılan bu retweet diğer kullanıcılar tarafından da 4 bin 800 kez tekrar paylaşılırken 8 bin 746 kere de favorilere eklendi.

Instagram

Son dönemde sosyal medya kullanıcıları arasında oldukça popüler hale gelen fotoğraf ve kısa video paylaşım platformu instagramda da ay-yıldızlıların başarısı gündeme geldi.

Milli takımlar resmi instagram hesabından yapılan "Mücadelenin olduğu yerde her zaman umut vardır. Biz bitti demeden bitmez geliyoruz Euro 2016" başlığıyla futbolcuların soyunma odasında galibiyet pozunun bulunduğu fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafın kullanıcılardan 5 bin 492 beğeni aldığı görüldü.

Ayrıca Arda Turan da aynı fotoğrafı kendi resmi instagram hesabında "Sen her şeyin en güzeline layıksın Türkiyem" başlığı ile yayınladı. Paylaşım kullanıcılardan 180 binden fazla beğeni alırken 2 bin 500’den fazla yorum yapıldı.

Facebook

Kazakistan’ın 22 yaşındaki oyuncusu İslambek Kuat hakkında ve Gökhan Töre’nin oyuna girmesinden kısa süre sonra kırmızı kart görerek oyundan çıkması hakkında birçok yorum yapıldı.

Bayern Leverkusen forması giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu da maçtan sonra Selçuk İnan ile öz çekim yaptıkları fotoğrafı paylaştı. Çalhanoğlu fotoğrafın başlığında “Müthiş bir gol Selçuk İnan! Ama söylesene Selçuk, o frikik atışını nereden öğrendin?" ifadesine yer verdi. Milli futbolcunun bu paylaşımı 60 binden fazla beğeni alırken, 800 kez yorumlandı. 

Bu arada Arda Turan'ın İzlanda maçının ardından ağlaması ve takım arkadaşı Selçuk İnan ile yaşadığı sevinç fotoğrafı da sosyal medyada gündem oldu.