İSTANBUL

Medical Park Antalyaspor maçında attığı golle takımını galibiyete taşıyan ve Spor Toto Süper Lig'de toplamda 10 gole ulaşan Beşiktaş'ın milli futbolcusu Olcay Şahan, siyah-beyazlıların son 9 sezonda en çok gol atan Türk futbolcusu oldu.
Bu sezon attığı gollerle takımdaki forvet oyuncularına adeta taş çıkartan Olcay, 2004-05 sezonunun tamamında 10 gole ulaşan Tümer Metin ile gol sayısını eşitledi. Olcay, kalan 5 maçta takımına 1 gol daha kazandırması durumunda 2002-2003 sezonunda 11 gol atan Sergen Yalçın'ı da yakalayacak. 
Beşiktaş'ta bu sezon yerli futbolcular Olcay'ın gol sayısına yaklaşamazken, bu alanda savunma oyuncusu İbrahim toraman 3 golle ikinci sarıda yer aldı.
Siyah-beyazlıların 2000'li yıllardaki en golcü Türk futbolcusu 2001-02 sezonunda 21 gole ulaşan ve Galatasaraylı Arif Erdem ile birlikte gol krallığını paylaşan İlhan Mansız olmuştu.
Siyah-beyazlıların, sezon başında Almanya'nın Kaiserslautern kulübünden kadrosuna dahil ettiği Olcay, Medical Park Antalyaspor maçında attığı golle takımının da en golcü futbolcusu konumuna geldi.
Ligde 9'ar golü bulunan Filip Holosko ile Hugo Almeida'yı geçen Olcay, kariyer rekorunu da geliştirdi. Olcay, daha önce 2010-11 sezonunda Almanya'nın Duisburg takımında forma giyerken bir sezonda 7 gole ulaşmıştı.
Olcay Şahan, bu sezon yapılan transferler içinde takıma en çok katkı sağlayan futbolcu oldu.
Attığı gollerin yanı sıra istikrarı ile de ön plana çıkan gurbetçi futbolcu, siyah-beyazlıların ligde oynadığı 29 maçın tamamında forma giyme başarısı gösterdi. Olcay, takımının ligdeki tüm maçlarda forma giyen tek futbolcusu olarak da dikkat çekti.
Beşiktaş'ın milli futbolcusu, bu sezon ligde attığı 10 golün çoğunu BJK İnönü Stadı'nda kaydetti.