KATWIJK - Hollanda Milli Takımı'nın Galatasaraylı orta saha oyuncusu Wesley Sneijder, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde (EURO 2016) Türkiye ile oynayacakları maçı kazanmak istediklerini söyledi.

Amsterdam Arena Stadı'nda cumartesi günü oynanacak maçla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Sneijder, sakat olan Arjen Robben ve Robin van Persie'nin yokluklarını hissettirmemeye çalışacaklarını ifade etti. Sneijder, iki yıldız oyuncunun olmamasının kendisine ek sorumluluklar getirdiğine inandığını belirtti.

Teknik direktör Guus Hiddink'in daha önce dile getirdiği Türkiye maçını kazanacaklarına yönelik düşüncesine katıldığını kaydeden Sneijder, "Kesinlikle zorlu bir maç olacak ama kazanmaya yönelik güvenimiz çok yüksek ve kazanmak istiyoruz" dedi. 

İki önemli oyuncularının sakat olmasıyla ilgili değerlendirmelerini sürdüren Sneijder, şöyle devam etti:

"Bunun negatif bir etki yapmaması ve dezavantaj oluşturmaması için büyük çaba göstereceğiz. Bu iki futbolcunun takım için önemi biliniyor. Çok iyi bir ekibiz ve bize olan güveni boşa çıkarmayacağız. Bu iki futbolcunun yerine oynayacakların, görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına eminim. Bu ekiple bunu başaracağımızı göstereceğiz."  

Sahalarında oynamalarını kendileri açısından önemli bir avantaj olarak gördüğünü vurgulayan Sneijder, Türkiye'nin grupta son oynadıkları Letonya'dan daha iyi bir ekip olduğunu dile getirdi.

Galatasaraylı oyuncu, Türkiye maçında rakiplerini baskı altına alarak maçı kazanmaya çalışacaklarını kaydetti.

Teknik ve kalitelerini övdüğü Türk futbolcuların topa sahip oldukları zaman tehlikeli olabildiklerine işaret eden Sneijder, "Bunun olmaması için çaba göstermemiz lazım. Bu maç Türkiye için de oldukça önemli. Kaybetmeleri halinde belki de her şey bitecek ama bizim de kaybetmememiz lazım. O yüzden kazanmak için oynayacağız" ifadelerini kullandı.

Sneijder, Galatasaray'daki takım arkadaşlarıyla milli maç dolayısıyla karşı karşıya gelecek olmasına yönelik ise "Daha önce de milli maçta karşılaştık. Hemen hemen her gün birlikte antrenman yaptığın takım arkadaşlarınla karşı karşıya gelmenin iyi ve kötü tarafları var. Bu özel bir durum. Bu maç hakkında da tabii ki konuştuk arkadaşlarımla. Özel bir duygu bu" değerlendirmesinde bulundu.