İSTANBUL - Fenerbahçe ile Sivasspor, yarın yapacakları maçla birlikte Süper Lig'de 16. kez karşı karşıya gelecek.

Sivasspor'un Süper Lig'e yükseldiği 2005-2006 sezonundan itibaren iki ekip arasında yapılan 15 maçtan 10'unu Fenerbahçe, 2'sini Sivasspor kazandı, 3 maç da berabere sonuçlandı.
Fenerbahçe'nin toplam 36 golüne, Sivasspor 18 golle yanıt verdi.
Sezonun ilk yarısında Sivas'ta yapılan maç golsüz bitti.
Fenerbahçe ile Sivasspor, Süper Lig'de İstanbul'da 8. kez karşılaşacak.
İki takım arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılan 7 maçtan 6'sını sarı-lacivertli ekip kazandı, 1'i berabere sonuçlandı, Sivasspor deplasmanda hiç galip gelemedi.
Kadıköy'deki son 5 randevuda ''Yiğidolar''a skor üstünlüğü kuran ''Sarı Kanaryalar'', toplam 18 gol atıp, 6 gol yedi.
Geçen sezon İstanbul'daki maçı Fenerbahçe 4-2 kazandı.
Fenerbahçe ile Sivasspor arasındaki maçlar bol gollü geçiyor.
İki takım arasında Süper Lig'de yapılan 15 maçta toplam 54 gol atıldı.
Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 36, Sivasspor ise 18 kez fileleri havalandırdı, futbolseverler toplamda 54 gole tanık oldu. Maç başına gol ortalaması 3.6 olarak gerçekleşti.
Fenerbahçe, Sivasspor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 2009-2010 sezonunda Sivas'ta 5-1'lik sonuçla aldı.
Sivasspor ise 2011-2012 sezonunun ilk yarısındaki maçtan 2-0 galip ayrıldı.
Öte yandan, 2010-2011 sezonunun son maçında Fenerbahçe'nin deplasmanda 4-3 galip gelerek, şampiyonluğunu ilan ettiği maçta atılan 7 gol, iki takım arasındaki en gollü maç olarak kayıtlara geçti.

-Yeni transferler taraftarla buluşacak-

Fenerbahçe'nin devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı eski futbolcuları Emre Belözoğlu ve Ziegler ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan aldığı Webo, teknik direktör Aykut Kocaman'ın görev vermesi durumunda taraftarla buluşacak. 
Aykut Kocaman, transferlerinin ardından takımla ilk kez dün akşam antrenmana katılan 3 futbolcunun maç kadrosunda yer alıp almayacaklarına bu akşamki çalışmadan sonra karar verecek. 
Fenerbahçe formasını Kadıköy'de en son geçen sezon Spor Toto Süper Final'de Galatasaray ile yapılan ve şampiyonu belirleyen maçta giyen Emre Belözoğlu ve Ziegler, yaklaşık 9 aylık bir aradan sonra tekrar Kadıköy'de sarı-lacivertli taraftarların önüne çıkacak. Kocaman'ın görev vermesi halinde Webo için ise Sivasspor mücadelesi sarı-lacivertli formayla ilk heyecanı olacak.
Fenerbahçe'nin ligin 18. haftasında Sanica Boru Elazığspor ile 2-2 berabere kaldığı maçta gördüğü kırmızı kartın ardından PFDK'nın 3 maç ceza verdiği Gökhan Gönül, Sivasspor maçında takıma dönecek.