Mısır'daki Afrika Kupası müsabakasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesi İzmir'de toprağa verildi.
Akbalık için Bayraklı Sancak Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve vatandaşlar katıldı.
Akbalık'ın cenazesinin yer aldığı, üzerinde tekvando elbisesi bulunan tabutu, yer darlığı nedeniyle ikindi namazının ardından cami içerisine alındı. Akbalık'ın naaşı, burada kılınan cenaze namazının ardından Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Cenaze namazına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,  çıkışta yaptığı açıklamada, Seyithan Akbalık'a rahmet, ailesine de başsağlığı diledi.
Kılıç, Akbalık'ın sağlık durumuyla ilgili ailesinin bir takım açıklamaları olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bu noktadaki açıklamaları değerlendikten sonra sağlıklı bir açıklama yapacağız. Şu anda ben de daha fazla bir detaya sahip değilim. Kardeşimizin vefatı dün akşam oldu. Cenazesi Sağlık Bakanlığımızın ambulans uçağıyla İzmir'e geldi. Adli tıpbın isteğiyle otopsisi yapıldı, bu bulgular değerlendirecek. Ortaya konulan iddialarla ilgili genel müdürümüze talimatı verdik, inceleme başlamış durumda, daha fazla bilgi edindiğimiz zaman inşallah sizlerle paylaşacağız."
Cenazenin dün gece geç saate Türkiye'ye intikalini sağlamaya çalıştıklarını, Başbakan Erdoğan'a da bilgi verdiğini kaydeden Kılıç, "En son bilgiye vakıf değilim, incelemeler araştırmalar devam ediyor. Sizin karşınıza doğru bilgilerle çıkma hassasiyetimiz var. İnşallah incelemeler sonunda doğru bilgileri size aktaracağız" diye konuştu.