WIMBLEDON

Wimbledon Tenis Turnuvası tek kadınlar finalinde, 3 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska'yı 2-1 yenen ABD'li Serena Williams, kariyerinin 5. Wimbledon şampiyonluğunu kazandı.
Merkez Kortta oynanan maçta, en son 2010 yılında yine Wimbledon'da şampiyon olan 6 numaralı seribaşı Serena Williams, 1939 yılından bu yana finale çıkan ilk Polonyalı raket olan Radwanska'yı 6-1, 5-7 ve 6-2'lik setlerle 2-1 mağlup ederek kariyerinin 14. Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.
Üst solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle dünkü basın toplantısını iptal eden 23 yaşındaki Radwanska, maça çok kötü başladı ve ilk 4 oyunda iki kez servis kırdırarak 4-0 geriye düştü. Rüzgarın etkili olduğu maçta rahat bir oyun çıkaran ABD'li raket, 36 dakika süren açılış setini 6-1 kazandı.
İlk setin sonlarına doğru başlayan yağmur nedeniyle ikinci set öncesinde kortun üzeri brandayla kapatıldı ve maça 20 dakika ara verildi.
30 yaşındaki Serena Williams, ikinci setin başında 3 oyunluk bir seri yakaladı ve 3-1 öne geçti. Bu sette 18 basit hata yapan Serena'yı fileye yakın geçen derin toplarla zorlayan Radwanska, 7. oyundan itibaren üst üste 3 oyun kazandı ve 5-4'lük üstünlük sağladı.
Ortaya koyduğu performansla ABD'li raketin zorlanmadan maçı 2-0 kazanacağı yönündeki tahminleri boşa çıkaran Radwanska, 12. oyunda bir kez daha servis kırdı ve seti 7-5 kazanarak oyuna yeniden ortak oldu.
Radwanska'nın ikinci seti kazanmasıyla maç 3 sete uzadı ve 2006 yılındaki Henin-Mauresmo finalinden sonra ilk kez Wimbledon'da tek kadınlar şampiyonu 3. set sonunda belli oldu.
Final setinin ilk 4 oyununda iki raket de servislerine tutundu. Turnuva boyunca çok iyi bir servis performansı sergileyen Serena Williams, 4. oyunu art arda 4 ace atarak 49 saniyede aldı. Rakibine üstünlüğünü yeniden kabul ettiren ABD'li tenisçi, 5 ve 7. oyunlarda servis kırdığı seti 6-2, maçı da 2-1 kazanarak şampiyon oldu.
Şampiyon olduktan sonra tribüne çıkan ve ailesiyle sevincini paylaşan Serena Williams, kupasını Kent Dükü Prens Edward'ın elinden aldı.