İSTANBUL


Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, futbolun sadece şampiyonluklardan ibaret olmadığını söylerken, bazı değerlere sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Beşiktaş Dergisi'nin eylül ayı sayısına açıklamalarda bulunan Süleyman Seba, futbolda yaşanan sıkıntılı sürece göndermede bulunarak, ''Futbol sadece şampiyonluklara sevinmek değildir. Bunu belli değerlere sahip çıkarak yaşamaktır. Biz, 'şerefli ikincilikler' de yaşadık. Toplum bunları şimdi anlıyor. O zaman bunlara gülenler vardı. Şimdi ben hepsini hayretle izliyorum. Zamanın haktan yana olduğunu görmek en büyük sevincimdir'' ifadelerini kullandı.
Futbolun temel değerlerinin önemini aktaran Süleyman Seba, başarı için gerekli olan şeyleri sıralayarak, ''Alt yapıdan futbolcu yetiştirmeden, Türk futbolcusuna sahip çıkmadan, kalitesini sorgulamamamız gereken yabancı yıldız futbolculara bel bağlayarak, denk bütçe esaslarına göre hareket etmeden, tesisleşme geleneğimizi günün anlayışına göre geliştirip devam ettirmeden, Beşiktaşlılık etik değerlerini sahiplenmeden, hiçbir başarının kalıcı olacağına inanmıyorum'' şeklinde görüş belirtti.

Süleyman Seba, kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde verilecek desteğin çok önemli olduğunu da dile getirirken, ''Gerçek Beşiktaşlı, kimsenin adamı olmamalı, Beşiktaşımız'ı iyi gününde ve kötü gününde gönülden desteklemelidir. Beşiktaş sevgisi, sevgilerin en güzelidir. Zor dönemlerde sadece taraftarın desteği yetmez, yöneticilerimizin de fedakar taraftarımızın bu desteğine uygun davranışlar içinde olmaları gerekir diye düşünüyorum'' dedi.