2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek Serbest Güreş Milli Takımı, Londra'ya gitti.
Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yakup Topuz, Atatürk Havalimanı'nda AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın madalya için gittiklerini vurgulayarak, ''Bugün grekoromenci kardeşlerimiz Rıza, Nazmi Avluca'dan madalya bekliyoruz. Biz de altın madalya için gidiyoruz. İnşallah Cenab-ı Hak bizi mahcup etmez. Her şey nasip kısmet. Daha önceki olimpiyatta 1 altın madalya aldık, 10 tane altın almadık. İnşallah burada daha çok madalya alırız'' dedi.
Topuz, şu ana kadar Türkiye'nin madalya alamamasıyla ilgili olarak ise, ''Zaten hedef olarak bizim yetkililer hep katılımı ön planda tuttular. Şimdi katılımda iş kaldı. Ama ben tabii her zaman 'Önemli olan katılım değil, madalya' diyorum. Millet madalya bekliyor. Herkesin sporcuları çıkıp, marşlarını çaldırdığı zaman tabii milletimiz bunu hak ediyor. İnşallah madalyalarla döneriz'' diye konuştu.
Serbest Güreş Milli Takımı kaptanı Serhat Balcı da geçen olimpiyatta 1 madalya aldıklarını hatırlatarak, ''Bu sene onu telafi ederiz. Bu 5 kişiden 2 madalya gelir diye düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
Serhat, grekoromende bugün güreşçilerden madalya beklediklerini kaydederek, şunları söyledi:
''Tabii burada olmamız bize negatif etki yarattı. Her kanalı açtığınızda 'neden madalya gelmedi' diye sorgulamalar var. Sporcuların aldığı 60 cumhuriyet altınından bahsedenler var. Dün izledim ona üzüldüm. Bu giden madalya alamayan arkadaşlar 60 cumhuriyet altını almışlar, '38 milyar cepte, gidelim orada alış veriş yapalım' diye düşünüyorlarmış. Böyle bir mantık var mı? Futbolcular trilyonları alıyor göze batmıyor. Bir atlet, bir boksör veya bir yüzücü olimpiyatta ülkeyi temsil etmek için 60 cumhuriyet altını almış çok mu. Yatırımlardan bahsediliyor. Futbola da yatırımlar yapılıyor. Trilyonlarca yatırım yapılıyor ama futbol olimpiyatta bile yok. Kimse bunu söylemiyor. Sonuçta buraya katılmak da başarı. Bunu kabul etmeleri lazım belli bir kesimin.
Kendi üzerimden baskıyı atmak için sosyal medyada ''Benden kimse madalya beklemesin, ben kendimden bekliyorum. Getirirse seviniriz'' diye yazdım.''
Teknik direktör Yakup Topuz idaresindeki Serbest Güreş Milli Takımı'nda, 55 kiloda Ahmet Peker, 66 kiloda Ramazan Şahin, 84 kiloda İbrahim Bölükbaşı, 96 kiloda Serhat Balcı ve 120 kiloda da Taha Akgül yer alıyor.