ELAZIĞ

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 3-1 kaybettikleri Sanica Boru Elazığspor maçının ardından, yayıncı televizyon kuruluşunun canlı yayınında yaptığı açıklamada, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

3-1 kaybettikleri Sanica Boru Elazığspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Güneş, oyuncularla aynı duygu ve düşünceleri paylaşmada sıkıntı çektiklerini belirterek, ''Oyuncularımda iyi niyet olmasına rağmen, bu konuda mesafe alamadık. Bu nedenle de Trabzonspor'da kan değişikliğinin yararlı olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Karşılaşmayla ilgili çok fazla söz söylemenin bir anlamı olmadığını ifade eden Güneş, şöyle devam etti:
''Bu anlayışta, lehimize oyun ve skor sağlayamadık. Bunun sorumlusu da benim. Ben bu kadronun daha iyi sonuçlar alacağını düşünüyorum. Ligde geriden gelmenin verdiği sıkıntıyı maç içerisinde yediğimiz her gol sonrasında kırılma olarak görüyoruz. Bunların olmaması için şu anda en uygun şeyin Trabzonspor'un oyuncu kadrosunun, yönetiminin, medyanın, halkın daha rahat olabilmesi için bir kan değişikliği gerekir. Onun dışındaki değişikliklerin Trabzonspor'a daha zararlı olacağını düşünüyorum. Burada mühim olan Trabzonspor'a destek olmak. Trabzonspor'un kupada iddiası devam ediyor ama ligde şu anda bulunduğumuz yer Trabzonspor tarihine yakışmıyor.''

Hayırlısı olsun


Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener,  Şenol Güneş ile telefonla görüştüğünü belirterek, ''Maçın ardından beni arayarak istifasını söyledi. Kan değişikliği lazım dedi, ben de 'peki' dedim. Yapacak bir şey yok'' diye konuştu.

''Güneş'in istifası fazla yıpranmaması açısından önemliydi'' diyen Şener, ''Hayırlısı olsun. Koca kulüp, çözümü bulunur'' ifadesini kullandı.

Sadri Şener, Güneş'in istifasını kabul edip etmediklerinin sorulması üzerine istifanın tek taraflı bir karar olduğunu ifade etti.

Tolunay Kafkas, Trabzon'a geldi


Bu arada Trabzonspor'un, Güneş'in istifasının ardından takımın başına getirmeyi düşündüğü Tolunay Kafkas Trabzon'a geldi.

Kafkas'ın, yönetim kuruluyla bir görüşme yapacağı ve transferinin buna göre netlik kazanacağı öğrenildi.