İSTANBUL

1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) tarafından geleneksel olarak verilen, "Galatasaray'da Yılın Sporcusu Ödülü"nün sahibi Semih Kaya oldu.

Sarı-kırmızılı futbol takımının başarılı savunma oyuncusuna ödülü, Türk Telekom Arena'da düzenlenen törenle takdim edildi.

Törene Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, yönetim kurulu üyeleri Özkan Olcay, Adnan Nas, Ahmet Yüce Ocaklı, Aka Gündüz Özdemir, Şükrü Ergün, Mete İkiz, Ebru Köksal, Sedat Doğan, Candan Erçetin ve Mehmet Emin İpekdokuyan ile kulüp icra kurulu başkanı Lutfi Arıboğan da katıldı.

1905 GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya, açılış konuşmasında, dün vefat eden Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Süleyman Gültekin için başsağlığı dileklerinde bulundu. 

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ise davetlilere hitaben yaptığı konuşmada, bir Galatasaraylı sporcuyu onurlandırmak için toplandıklarını aktararak, şunları söyledi:

"Galatasaray'da başarılar her zaman var. Bu başarıların arkasında önemli olan, bunu yaratanlar ve bunun sürekliliğini sağlayanlardır. Semih, gerçekten Galatasaray'ın bir evladı ve sürekli başarı yaratan birisi. Sadece çocukluğundan beri başarı yaşamış değil, bunu Galatasaray'la bütünleştirmiş, sarı-kırmızı renkler altında sürekli hale getirmiş bir oyuncumuz. Bu bakımdan da hepimizin gururu, çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Semih'in uzun süre Galatasaray'a hizmet etmesini bekliyoruz ve böyle olacağına da inanıyoruz. Kendisini burada kutlamak ve istikbale dönük olarak ümitlerimin kendisiyle uzun süre devam edeceğini belirtmek istiyorum."

Ödülünü Ünal Aysal, İrfan Aktar ve Özkan Olcay'ın ellerinden alan Semih Kaya, "Bu manevi açıdan çok değerli ödülü bana layık gördüğünüz için sonsuz teşekkür ediyorum. Gerçekten benim için çok anlamlı bir ödül. Umarım daha nice ödüller kazanır, Galatasaray'da nice ödüllere layık görülürüm" ifadelerini kullandı.

Ödül töreninin sonunda Galatasaraylı yöneticiler, Semih Kaya ve davetliler birlikte medya mensuplarına görüntü verdi.

Semih Kaya

Semih Kaya, törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Derbi maçta oyundan çıkmak istemesiyle gündeme oturan takım arkadaşı Selçuk İnan'ın durumuyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Semih, "Selçuk ağabey bizim için çok değerli bir futbolcu ve büyüğümüz. Çok yetenekli biri. Geride kalan 2 yılda Galatasaray'a verdikleri ortada. Morali biraz bozuktu ama şimdi toparladı. Daha da iyi olacağını düşünüyorum. Hiçbir problemi yok" diye konuştu.

Derbi maçta Emanuel Emenike gibi önemli bir forvete karşı verdiği mücadele hakkındaki görüşü istenen genç oyuncu, "Fenerbahçe maçı olması zaten olumlu yönde etkiliyor bizi. Ona göre motive olup, ona göre odaklanıyorum. Emenike bildiğimiz, inanılmaz yetenekli, süratli ve kuvvetli bir oyuncu. İyi motive olduğum takdirde, karşımdaki rakibin ne kadar iyi olduğu önemli olmuyor. Neticede o da bir insan. Saha içinde zorlayıcı bir durum olmadı" ifadelerini kullandı.

"Avrupa hayalim var"


Semih Kaya, isminin yurt dışında bir çok önemli takımla anılması konusunda, "Hala Galatasaray'ın sözleşmeli oyuncusu ve bir evladı gibiyim. Yönetim de o şekilde bakıyor, taraftarlarımız da öyle. Her futbolcunun Avrupa hayali vardır ve benim de var. Galatasaray'ın menfaatine olduğu takdirde, maddi ve manevi açıdan iyi bir teklif gelirse, yurt dışında oynamak isterim" şeklinde görüş belirtti.

Ligde Sivasspor ile yapacakları maçla ilgili de konuşan Semih, "Bizim için önemli bir karşılaşma olacak. Yavaş yavaş sezonun sonuna da yaklaşıyoruz. Matematiksel olarak hala şampiyonluk şansımızın olduğunu düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.