BARCELONA

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa Başkanı Turgay Demirel, 2015 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nı organize edecek 4 ülkenin belirlenmesinin ardından yaptığı açıklamada "Adayların hepsi kaliteliydi. Seçim yapmak kolay olmadı" dedi.

Gelecek yıl 5-20 Eylül'de düzenlenecek şampiyonanın grup maçlarının Zagrep (Hırvatistan), Berlin (Almanya) ve Riga (Letonya), final maçlarının da Montpellier'de (Fransa) oynanacak olmasının Avrupa basketbolu açısından çok önemli olduğunu savunan Demirel, "Adayların hepsi kaliteliydi. Seçim yapmak kolay olmadı. Adaylıklarını sunan herkese, vaatleri, çalışmaları ve oylamaları için teşekkür ederim. İlk kez 4 ülkenin birden şampiyonayı organize edecek olması güzel bir yenilik olacak" diye konuştu.

FIBA Avrupa, Ukrayna'nın içinde bulunduğu siyasi krizden dolayı 2015 Avrupa Şampiyonası ev sahipliğinin bu ülkenin elinden alınmasına geçen haziran ayında karar vermişti.

Şampiyonayı organize etmek için 16 ülkenin sunduğu adaylık başvuruları daha sonra 8'e indirilmişti. Türkiye'nin de sadece final maçları için adaylığı bulunuyordu.