LİZBON

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında Benfica ile yapacakları karşılaşmayla ilgili, "Maça 1-0'lık avantajla çıkacağız ama rakibimiz sahasında oynayacak. Şanslar eşit gibi görünüyor" dedi.

Kocaman, karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı'nda düzenlediği basın toplantısına, tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak başladı. UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçı için çok güzel bir kente geldiklerini belirten Kocaman, "Son derece güçlü bir rakiple en önemli maçlarımızdan birisini oynayacağız. Final bir adım uzaklıkta" diye konuştu.

Kocaman, Benfica ile İstanbul'da oynadıkları karşılaşma öncesinde, avantajları ve dezavantajlarıyla ilgili düşüncelerini aktardığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Benfica son 4 büyük turnuvada 2 çeyrek, 2 yarı final oynama tecrübesiyle bir adım önde görünüyordu. İstanbul'daki karşılaşmada doğru bir oyunla galip gelmeyi başardık. Rövanşa gelirsek maça 1-0'lık avantajla çıkacağız ama rakibimiz sahasında oynayacak. Şanslar eşit gibi görünüyor. Avrupa Ligi'nin sonuna, finaline ulaşmak için A'dan Z'ye tüm benliğimizle bütün organlarımızla kaliteli, doğru şekilde mücadele edeceğimizi söyleyebilirim."
"Benfica ile eşleşildiğinde kamuoyunun, rakibin bir adım önde olduğu yönünde görüşü vardı. İlk maçın ardından size göre neler değişti?" sorusuna Kocaman, "Maçta oynadığımız oyun da sonuç da bizim açımızdan nasıl bir takım avantajlar oluşturduysa aynı şey rakibimiz açısından geçerli. Onlar da oynanan oyun ve sonuçla ilgili, maçla ilgili birtakım veriler elde etti. Her şey yeniden başlayacak. Belki 90 dakikanın belki 120 dakikanın sonunda her şey sonuçlanacak" cevabını verdi.

Kocaman, genç futbolcu Salih Uçan'dan faydalanmayı düşünüp düşünmediği sorusu üzerine, maç öncesi oyuncularla ilgili bireysel anlamda konuşmak istemediğini bildirdi.

"İki penaltı çalışmakla penaltıcı olunmuyor"

İlk maçta Cristian Baroni'nin penaltı kaçırdığı hatırlatılarak yöneltilen, "Karşılaşmanın penaltılara kalma ihtimaline karşı penaltı çalışması yaptınız mı?" şeklindeki soruyu Kocaman şöyle cevapladı:

"Maçın penaltılara kalması ihtimallerden bir tanesi. Son antrenmanda biraz çalıştık ama bunların hepsi tabiri caizse hikaye. İki tane penaltı çalışmakla penaltıcı olunmuyor. Olayın zihinsel boyutu var. O yapıldı. Bunların hepsini bir tarafa bırakalım. İlk maçta Baroni penaltı kaçırdığı için çok eleştirildi. Sanki dünyanın ilk penaltı kaçıran adamı olarak anıldı. Bu da enteresandı. Maçtan sonra söylediğim şeyi tekrarlıyorum: Dünyada her hafta onlarca, yüzlerce penaltı oluyor. Bunların yüzde 25'i kaçırılıyor. Yüzde 75'ler civarında gol oranı görünüyor. Çok insan penaltı kaçırdı, bundan sonra da çok kişi penaltı kaçıracak. Çalışılsa da çalışılmasa da kaçırılıyor. Baroni ne ilk ne de son penaltı kaçıran olacak. Hayat böyle devam edecek."

Demirel: "İnşallah Amsterdam biletini alacağız"
 
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel de Fenerbahçe camiası adına çok önemli bir maça çıkacaklarını belirtti. Karşılaşmanın kendileri adına olumlu sonuçlanması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Volkan, "İnşallah Amsterdam biletini alacağız. Tüm düşüncemiz budur" dedi.

Volkan, yarı final eşleşmelerinin ardından kamuoyunda Benfica'nın bir adım önde olduğu yönünde görüş bulunduğu belirtilerek yöneltilen, "İlk maçın ardından size göre neler değişti?" biçimindeki soruya şöyle cevap verdi:
"Önce rakibimize saygı duyuyoruz. Kura çekilirken kimin çıkacağı önemli değildi. Çünkü tüm takımlar güçlüydü. Benfica çıkınca da saygı duyduk. Avrupa'nın çok önemli takımlarından biri. 1-0'lık avantamız var ama bu avantaj bu tip maçlarda çok görülmemeli. Bizler saygımızı ve değerlerimizi koruyoruz. Çok güzel bir akşam olacağına ve elimizdeki avantajı değerledirerek, finale çıkacağımıza inanıyoruz."

Jesus: "Taraftarımızın desteğiyle turu geçeceğimize inanıyorum"

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanş maçında bugün Fenerbahçe ile karşılaşacak Benfica'nın teknik direktörü Jorge Jesus, rövanş mücadelesine ilişkin yaptığı değerlendirmede, çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, Fenerbahçe'nin eksiklerinin kendilerini ilgilendirmediğini ifade etti.
Fenerbahçe karşısında her zamanki oyunlarını sahaya yansıtacaklarını dile getiren Jesus, "1-0'lık dezavantaj var, bunu kabul ediyorum ancak kendimize güveniyoruz. Taraftarımız stadı doldurursa turu geçeceğimize inanıyorum. 1-0'lık skor üstesinden gelinmeyecek bir sonuç değil" diye konuştu.

Benfica maçı hazırlıkları tamam

Karşılaşmanın oynanacağı Luz Stadı'nda teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanın ilk 15 dakikalık bölümü basın mensuplarına açık tutuldu.
Kocaman, antrenman öncesinde oyuncularıyla saha ortasında yaklaşık 5 dakika görüşme yaptı. Daha sonra iki gruba ayrılan sarı lacivertli oyuncular, pas çalıştı. Oyuncuların çalışma sırasında neşeli oldukları görüldü.
Sarı lacivertlilerin son çalışmasını Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım, bazı yönetim kurulu üyeleriyle tribünden takip etti.