ANKARA - Motosikletçiler, Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nın son yarışına katılmak istemeyince, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu, 6. ayak yarışını iptal etti ve genel klasman liderleri şampiyon ilan edildi.


Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti'nde dün koşulması beklenen ve şampiyonların ilan edileceği Türkiye Süpermoto Şampiyonası 6. ayak yarışı, sporcuların yarışmak istememesi nedeniyle iptal edildi.

TMF yetkililerinden alınan bilgiye göre, Süpermoto yarışlarında mücadele eden ve aralarında okul çağındaki çocuklarında da bulunduğu bir grup sporcu, derslerin başlamasıyla birlikte yarışlara konsantre olmakta zorlandı. Durumu aileleriyle görüşen çocuklar, son yarışa çıkmamak ve yarışın iptali için aralarında imza topladı. Topladıkları imzaları TMF yetkililerine teslim eden sporcular, sonucu beklemeye başladı.

TMF Yönetim Kurulu da bu talep üzerine yarışı iptal etti ve alınan karar sonucunda şampiyona, 5 ayakla tamamlanmış oldu.

Buna göre Süpermoto A'da EMC06 Kulübü'nden Ata Nurcan, Süpermoto B'de SMSK Kulübü'nden Nuri Değirmenci, Süpermoto 3'de EMC06 Kulübü'nden Asrın Rodi Pak, Süpermoto 65cc Minikler'de Can Öncü şampiyon oldu.