SAKARYA - Dünya Supersport Şampiyonası kategorisinde tüm rekorları elinde bulunduran Kenan Sofuoğlu, sezon sonunda 4'üncü şampiyonluğunu elde etmesi halinde, sonraki sezon için daha güçlü motosikletlerin kullanıldığı Dünya Superbike Şampiyonası'nda yarışmayı hedefliyor.

Sofuoğlu, AA muhabirine, en fazla yarış kazanma rekorunu elinde bulundurduğunu ancak en büyük hedefinin yeniden şampiyonluğu göğüslemek olduğunu anlattı. 

''Allah nasip ederse bu sezonu da şampiyon olarak kapatacağım'' diyen Sofuoğlu, bu şekilde kendine ait şampiyonluk rekorunu geliştireceğini söyledi.

Birkaç yıl daha bu sporu yapabileceğine işaret eden Sofuoğlu, ''Şu an 28 yaşındayım ve önümde birkaç yıl daha var. Bu spor 35 yaşına kadar yapılabiliyor. Bundan sonra ne olacak kestiremem ama Kawasaki ile görüşmelerim var. Bu sene şampiyon olduktan sonra belki Dünya Superbike Şampiyonası'nı deneyebilirim'' dedi. 

Yarış birinciliği rekorlarının elinde olduğunu hatırlatan Sofuoğlu, ''Bu rekorlar için Harun ve Toprak'ı yetiştiriyorum. Belki onlar kırar bu rekoru. Şu anda rekor konusunda en yakın rakibim Fabien Forret, o da 40 yaşında. Yani kariyerini bitirmek üzere. Bu rekorları kırabilecek bir sporcunun çıkacağını pek düşünmüyorum ama ileride çıkabilir'' şeklinde konuştu.