SARAYBOSNA - Dünya ve Avrupa şampiyonu olan, aynı zamanda Türkiye'de ilk olimpiyat madalyasına sahip tekvandocu unvanını elinde bulunduran Hamide Bıçkın, bir süre önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği bir toplantıda, merhum Aliya İzzetbegoviç'in vefatından kısa süre önce kendisini ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Bosna'yı sana emanet ediyorum" sözlerinden çok etkilenerek nikahını bu ülkede kıydırma kararı verdi. Bıçkın, yıllar önce verdiği bu kararını, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner'le nikah masasına oturarak gerçekleştirdi.

Bıçkın ve Çetiner'in nikahını Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği'nde Konsolosluk İşleri Sorumlusu İsmail Altunel kıydı. Gelin ve damadın nikah şahitliklerini ise Bosna-Hersek'in Türk asıllı Tekvando Federasyonu Başkanı Ahmet Dilek ve 3. Katip Sati Saygın İleri yaptı. Törene, Bıçkın ve Çetiner'in arkadaşları ile büyükelçilik çalışanları katıldı.

Bosna-Hersek'te nikahının kıyılması fikrinin bir süre önce katıldığı toplantıda Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın, merhum Aliya İzzetbegoviç'in ülkesi için nasıl mücadele ettiğini anlattığını ve bu konuşmanın kendisini çok etkilediğini ifade eden Bıçkın, şunları kaydetti:

"Genel Müdürümüz Baykan, ayrıca merhum Aliya İzzetbegoviç'in vefatından kısa süre önce kendisini ziyaret eden sayın Başbakanımıza, 'Bosna Hersek'i emanet ettiğini' aktardı. Ben orada gerçekten çok etkilendim. Bir kitap yazacak kadar duygular hissettiğimi rahat söyleyebilirim. 2010 yılında sakatlığım  yüzünden tekvandoyu bırakmak zorunda kaldım. Sakatlanıp sporu bırakmasaydım, Bosna adına müsabakalara katılır bu ülkeye madalyalar getirirdim. Ancak şimdi bu ülkenin gençlerinin başarısı için çalışacağım. Nikah şahitliğimi yapan Bosna-Hersek Tekvando Federasyonu Başkanı Ahmet Dilek ile bu ülkenin tekvando sporu için ortak projeler hazırlayacağız."