İZMİR -  2015 yılındaki performansıyla 28 yıl sonra Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşan ve adını THY Avrupa Ligi'ne yazdıran Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Euroleague'e şampiyon olarak gitmek çok önemliydi. Çok güzel bir seneydi, başarılı, mutlu ve güzel bir seneyi geride bıraktık" dedi. 

Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'in Karşıyaka tarihinin en önemli senelerinden bir tanesi olduğunu, takım olarak 28 sene sonra şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

"2015'e galibiyet serisiyle başladık"

2014'ü Cumhurbaşkanlığı Kupası ile tamamladıklarını hatırlatan Sarıca, şöyle konuştu:

"Bunun devamında şampiyonlukla beraber Euroleague'de oynama hakkı kazandık. Bu sezona kadar birkaç takım hariç Euroleauge oynama şansı kimseye gelmedi. Böyle bir hakkı elde etmek, Euroleague'e şampiyon olarak gitmek çok önemliydi. Çok güzel bir seneydi, başarılı, mutlu ve güzel bir seneyi geride bıraktık."

Sarıca, şampiyon tamamladıkları 2014-2015 sezonuna takımın çatısını oluşturan oyuncuların yanına takviyelerle başladıklarını, 2014'ün son maçında deplasmanda kaybettikleri İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından 2015'e ligde ve ULEB Avrupa Kupası'ndaki 13 maçlık galibiyet serisiyle başladıklarını hatırlattı.

"Hayalimizi gerçekleştirdik"

Bu serinin çok önemli olduğunu kaydeden Sarıca, "2015'in güzel taraflarından bir tanesi de Eurocup'ta çeyrek final oynamamızdı. Daha önce mücadele etmediğimiz yerlerde mücadele ettik ve o ivmeyle sezon sonunda şampiyonluğa ulaştık. Bu bizim inancımız, hayalimizdi, bizim için bir rüyaydı, bunu yapabileceğimizi gördük" dedi.