Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bordo-mavili takımın antrenmanı öncesinde, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik direktör Çalımbay, çalışmaların gayet iyi gittiğini, Castillo ve Sosa'nın da sakatlıklarının ardından takıma katıldığını belirtti.

Maça hazır olduklarını ifade eden Çalımbay, şöyle devam etti:

"Maçın camia açısından ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kolay bir takıma karşı oynamayacağız. Bana göre Beşiktaş takımı şu anda Türkiye'nin en iyi takımlarının başında geliyor. Oturmuş bir kadrosu var, Türkiye'yi yıllardır Avrupa'da temsil ediyor. Bayern Münih ile oynanan son maça bakmak doğru değil. O maç 11'e 11 olsa sonucun öyle çıkması mümkün değil. Maçın gidişatı çok iyiydi, Beşiktaş açısından şanssızlık yaşandı. Kimsenin beklemediği an en önemli oyuncularından biri kart görünce Beşiktaş için dezavantaj oldu. Ligin en iyi kadrosuna sahip, çok iyi bir takımı. Bir tek sahada değil, saha dışında güzel şeyler yapan bir kulüp. Oynayacağımız maç kolay geçmeyecek ama mücadele etmezseniz her şeyi ortaya koyamazsanız bu maçtan iyi bir sonuçla çıkma şansınız yok. Onun için sahada ne gerekiyorsa yapacağız."

"Takım oyunu oynamak durumundayız"

Çalımbay, nasıl bir taktikle veya anlayışla oynayacaklarına ilişkin ise "Belli kişilere önlem alma şansımız yok. Hiçbir zaman da öyle bir şey yapmadım. Takım oyunu oynamak durumundayız. Yapacağımız şeyleri iyi bir şekilde sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bizim için önemli olan kendi sahamızda bu maçı kazanmak. Hiçbir zaman defans yapan ve sadece beraberliği düşünen oyun sistemim olmadı. Yine aynı şekilde biz elimizden gelen her şeyi yapıp taraftarımız önünden iyi bir şekilde ayrılmak istiyoruz. Geldiğimiz günden itibaren taraftar desteğinden hep memnun olduk. İnşallah aynı şekilde maçın başından sonuna kadar devam eder." şeklinde konuştu.

"11 maçımızı en iyi şekilde bitirmeliyiz"

Çalımbay, geçen hafta Aytemiz Alanyaspor maçını kazanmalarının ardından Beşiktaş maçının daha da önem kazandığını vurgulayarak, "Bundan önce oynadığımız 12 maçta yenilmediğimiz, 5-6 maç üst üste berabere kaldığımız oldu. Bu maçları biraz abarttılar, kötü anlamda söylediler beraberliği ama biz o maçları şanssızlık eseri kazanamadık, çok şanssız maçlar yaşadık. Göztepe, Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçlarını rahatlıkla kazanabilirdik. Biz buraya geldiğimizden beri iyi şeyler yapıyoruz, güzel şeyler de yapacağız. Kalan 11 maçı da çok iyi şekilde bitireceğimize yürekten inanıyorum. Taraftarların takımlarına, oyuncularına sahip çıkmaları gerekiyor. Tek yürek olmamız gerekiyor." diye konuştu.