MADRİD - İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 22 Mart'ta oynanan ve Barcelona'nın 2-1 kazandığı "El Clasico" maçında Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun, attığı beraberlik golü sonrası yaptığı hareket tartışma konusu oldu.

İspanya'daki Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumunun başkanı Javier Tebas, gazetecilere yaptığı açıklamada, futbolcular gerek gol attıklarında gerekse diğer durumlarda taraftarları şiddete yönlendirebilecek hareketler konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Ronaldo'nun "El Clasico" maçındaki gol sonrası hareketini, " ceza alması gereken provokatör hareket" şeklinde değerlendiren Tebas, "Buceza para da olabilir maçlardan men de olabilir. Bunun üzerinde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Geçen yılın kasım ayında Atletico Madrid ve Deportivo taraftaları arasında maç öncesi çıkan ve bir kişinin ölümüne neden olan olayların ardından futbolda şiddete karşı her türlü önlemi almakta kararlı olan İspanyol futbol otoriteleri, sadece taraftar ve kulüplere değil, futbolculara karşı da yeni yaptırımlar getirmeye çalışıyor.

Attığı gol sonrası Nou Camp'taki Barcelona taraftarına yönelik elleriyle sakin olun işareti yapan Ronaldo, daha önce de bazı karşılaşmalarda bu şekilde sevinç yaşamıştı.