RİZE

Grubu 14 puanla ilk sırada bitiren Çaykur Rizespor, bir üst turda Fenerbahçe ile eşleşti. 10 puana yükselen Beşiktaş ise grubu ikinci sırada tamamlayarak, Kayserispor'un rakibi oldu.

11. dakikada Engin Bekdemir'in sağdan kullandığı köşe atışında, ceza alanında Koray Altınay'ın vuruşunda kaleci Günay Güvenç'i geçen topu çizgi önünde Eslem Öztürk uzaklaştırdı.

21. dakikada Ali Adnan'ın sağ taraftan kaleye yerden gönderdiği topu kaleci Günay Güvenç, çizgi üzerinden çelmeyi başardı.

25. dakikada Ali Adnan'ın pasıyla ceza alanı sol çaprazında buluşan Engin Bekdemir'in yerden sert şutunda, kaleci Günay Güvenç topu kornere gönderdi.

32. dakikada Eslem Öztürk'ün pasında, sol çaprazdan ceza alanına giren Tolgay Arslan'ın yerden şutunda kaleci Aykut Erçetin yatarak topu kontrol etti.

42. dakikada Beşiktaş'ın yeni transferleri Opare ve Milosevic sakatlandı. Sol arka adalesinde ağrı hisseden Opare'nin yerine Serdar Kurtuluş, sağ ayak bileğinden sakatlanarak sahayı sedyeyle terkeden Milosevic'in yerine ise Oğuzhan Özyakup oyuna girdi.

52. dakikada Orhan Ovacıklı'nın sağdan ortasında, ceza alanındaki Tevfik Köse'nin yerden şutunda, kaleci Günay Güvenç yatarak iki hamlede topu kontrol etti.

61. dakikada Koray Altınay'ın pasında, rakibinden sıyrılarak sağ çaprazdan ceza alanına giren  Kweuke'nin yerden sert şutunda, kaleci Günay Güvenç sağ tarafına uzanarak topu güçlükle kornere çeldi.

76. dakikada Ali Adnan'ın yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta, kaleci Günay Güvenç sert gelen topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

79. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Aykut Erçetin, sağ köşesine doğru yerden gelen topu yatarak önledi.

80. dakikada Oğuzhan Özyakup ile ver-kaç yapan Mustafa Pektemek'in ceza alanı içinden sert şutunda kaleci Aykut Erçetin'in göğsünden seken topu Orhan Ovacıklı kornere çeldi.

84. dakikada Eslem Öztürk sakatlandı. Siyah-beyazlılar 3 oyuncu değişikliğini yaptığı için son 6 dakikayı 10 kişi tamamladı.

90. dakikada Tevfik Köse'nin ceza alanı sağ çaprazından şutunda top yan direkten oyun alanına döndü.

Karşılaşma 0-0 sona erdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi futbol oynadıklarını belirterek, "Yarışmacı bir maçtı ve her iki takım için baskı yoktu. Ligde Pazar günü farklı bir baskı olacak. Genel olarak takımın performansından memnunum, sadece final paslarını ceza sahasında iyi yapamadık" diye konuştu.

Takımda genç oyunculara da şans verdiğini ifade eden Bilic, "Genç oyuncular Eslem ve Raşit beni mutlu etti. Günay iyi oynadı. Mustafa Pektemek ise uzun bir sakatlık döneminin ardından geri döndü. Maalesef üzüntü verici iki sakatımız var. Miloseviç ve Opare sakatlandı. Durumlarına bakıp değerlendireceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Bilic, bir gazetecinin "Genç oyuncuların performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Atınç genç bir oyuncu ve artık takımın bir parçası. Kupa ve hazırlık kampında da Furkan ve Oğuz gibi oyuncuları kullandık. Eslem ve Raşit'i profesyonel sözleşmeleri olmadığı için kullanamamıştık. Bugün iyi oynadılar. Çok parlak bir gelecekleri var ama henüz hiçbir şey başarmış değiller. Önlerinde çok uzun süre var" şeklinde cevap verdi.

Bir gazetecinin Oğuzhan ve Tolgay'ın performansını nasıl buldunuz?" şeklindeki soruyu ise Bilic, şöyle yanıtladı:

"Oğuzhan'ın performansı iyi. Kendisi ile konuştum. Uzun zaman sonra hiçbir idmanı kaçırmadı. Son dönemde Sarıyer maçı haricinde bütün maçlarda oynadı. Mersin İdmanyurdu maçında oyuna girdikten sonra iyi oynadı. Kendisini hazır hissediyor. Oğuzhan tam olarak hazır olunca, takım için çok önemli bir oyuncu. Tolgay da çok iyi. Sanki uzun zamandır burada gibi. Bunlar bizim oyuncu seçeneklerimizi artırıyor."

Bilic, Filip Holosko'yu da Rize'de takip ettiğini vurgulayarak, "Beşiktaş ailesinde sevilen biri. Kendisi daha çok oynayabileceği bir takıma gitmek istedi. Kararı birlikte verdik. Burada iyi performans gösteriyor. Buradaki performansından oldukça memnununum" dedi.

Beşiktaş'ta 3 sakat

Siyah-beyazlı ekipte, karşılaşmanın 42. dakikasında, devre arasında takıma yeni transfer edilen Miloseviç ve Opare sakatlanarak oyundan çıkma zorunda kaldı. Karşılaşmanın 84. dakikasında ise genç Eslem Öztürk sakatlanarak, oyunu terk etti. Siyah-bayazlılar 3 oyuncu değişiklik hakkını kullandığı için karşılaşmayı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı.

Opare ve Miloseviç'in durumları yarın yapılacak kontrollerinin ardından belli olacak

Çaykur Rizespor cephesi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise iki takım için de iyi maç olduğunu kaydederek, "Maçtan önce puan ve grup sıralamasının belli olması nedeniyle genç oyuncuları oynatıp yarış içerisinde neler yapabileceğini görme fırsatı bulduk" dedi.

Maçtaki oyundan memnun olduğunu belirten Karaman, "Pazar günü lig maçı farklı olacak. İki takımı da tebrik ediyorum. Ligde ve kupada üst üste iki zor maç. Hafta sonu oynayacağımız maçla ligdeki yerimizi değiştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Çok zorlu bir haftaya girdiklerini kaydeden Karaman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Pazar günü ligde Beşiktaş, Çarşamba Fenerbahçe ile kupada oynayacağız. Taraftarlarımızı, Karadenizli sporseverleri hafta sonu desteğe bekliyoruz. Hafta sonu hak edenin kazandığı bir maç olur inşallah. İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Beşiktaş saygı duyulacak iyi bir ekip. Özellikle son maçta ilk golde ne kadar tehlikeli olduklarını gösterdi. Minimum hata ile oynamak zorundayız. Aksi takdirde işimiz zor."