ARDAHAN

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, Çıldır Gölü'nde 24 Şubat'ta yapmayı planladığı 131 metre yatay dalış rekor denemesini iptal etti.

Ulusoy, Çıldır Gölü üzerinde ilk denemesini yapmak amacıyla suya girdi. Ancak, suyun karanlık olmasından dolayı sadece 20 metre gidebilen Ulusoy, çıkmak zorunda kaldı.

Ulusoy, ilk kez dalış yaptığını, ancak suda görüş olmamasından dolayı bu alanda deneme yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.

Su sıcaklığının 1 derece olduğunu belirten Ulusoy, şunları kaydetti:

''Buz altında görüntü yok. Bu nedenle bu denemeyi noktalıyorum. Ancak Çıldır Gölü'nde farklı bir deneme planlıyorum. Ağırlık ve üşüme yönünde herhangi bir problem çekmedik. Buradaki handikap, gerçekten görüntü yok. Yarım metre bile görüntü yok. Bendeki fener bile yetersiz kaldı. Bu çok büyük bir tehlike aslında. 'Öncelik sağlık' diyerek, 20 metre gittim ve noktaladım. 25. metredeki deliğin ışığını bile göremiyorsunuz. O derece kötü. Risk almamak için ipe tutunarak geri döndüm. Bu riski hiçbir şekilde almam.''

Suyun içinde bir milimlik açı hatasının bile çok büyük bir tehlike oluşturabileceğine dikkat çeken Ulusoy, ''Öyle bir hata yaptığınız anda nereden çıkacağınız belli olmaz, benim hızımla. Çok hızlı gidiyorum çünkü. Tekrar dönüş şansı olmazsa, hatıralarda Çıldır Gölü çok kötü kalabilir. Ondan dolayı bu alandaki macerayı burada noktalıyorum. Ancak farklı bir alanda denememe devam edeceğim'' dedi.