İSTANBUL - Beşiktaş Kulübü Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran, sezon başında kadro dışı bırakılan Portekizli yıldız futbolcu Ricardo Quaresma'nın takıma katılması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Tamer Kıran, yaptığı açıklamada, başından beri Quaresma ile ilgili görüşmeleri kendisinin yaptığını belirterek, ''Maddi manevi bir orta yol bulmaya çalıştık. Defalarca hem kendisiyle, hem hocayla, hem de yönetim kuruluyla mutabakat arayışları içinde oldum.
Yüz yüze görüşmeler de yapıyoruz. Bu görüşmeler neticesinde Quaresma'nın gönülden kalıp oynamak istediğini gördüm. Eleştiri konusu olan disiplin tavırlarını revize ettiği fikrini taşıyorum.
10 gün önceki görüşmemizde ücretinden yaptığı 750 bin avroluk indirim, benim için feda demekti. Bence mali anlamda indirim yaptı. Artık hocayla son mütalaayı yapacağız'' ifadelerini kullandı.

''O üzerine düşen görevi yaptı, artık hocayla bu konuyu görüşeceğiz'' diyen Kıran, ''Quaresma'nın artık takıma katılması gerektiğini düşünüyorum. Aramızda olması hem Beşiktaş hem de kendisi için en doğrusu'' dedi.

-''Umarım kazanan Beşiktaş olur''-

Tamer Kıran, Samet Aybaba'nın, Quaresma'yı oynatabileceğine inandığını dile getirerek, ''Neticede kendisi sahanın içinden gelen, sahanın ruhunu bilen, yıllarını bu işe vermiş tecrübeli bir isim. Bu açıdan bir endişe taşımıyorum. Umarım kazanan Beşiktaş olur'' diye konuştu.
Samet Aybaba ile en kısa sürede görüşeceğini kaydeden Kıran, ''Antalya kampının öncesinde bu görüşmeyi yapacağız. Bu konuya çok emek verdim ve bir yere getirdim. Bu işin çözülmesi lazım. 10 gün içinde 3 görüşme yaptım ve bu işin hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.