İSTANBUL

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda bugün İngiltere'nin Arsenal takımına, karşı prestij ve özgüven açısından önemli bir maça çıkacaklarını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde futbolculardan Umut Bulut'un da katılımıyla düzenlenen basın toplantısında "Devler Ligi"nde bu sezonki son maçlarına çıkacaklarını anımsatan Hamzaoğlu, son iki maçta takımın ortaya koyduğu performansa vurgu yaparak şunları söyledi:

"Gönül isterdi ki bu maçta da ümitlerimizi sürdürelim ama şu anda hiçbir şansımız kalmamış olarak yer alacağız. Son iki maçımızda ortaya koyduğumuz performans var. Bugünkü maç, bizim açımızdan önem kazanıyor. Bu seviyede bu performansı ne kadar ortaya koyabileceğimizi göreceğiz. Prestij ve kendimize olan güven açısından çok önemli bir maç oynayacağız. Yarın da iyi mücadele, birlikte oyun, rakibi oynatmayan değil kendisi de oynayan bir görüntü içinde olacağız. İnşallah sonucu da lehimize biterse bizim için anlamlı olacak. Rakibimiz Arsenal ama biz de Galatasarayız. Sahada en iyisini ortaya koymak için mücadele edeceğiz."

Kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıktığının hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, "Bugünkü maçta oyuncularımızın ve bizim üzerimizde bir baskı olmaması bizim için bir artı. Baskı biraz gerekli olan bir şey. Bizdeki baskı kazanma isteği ve ortaya iyi bir şeyler koyabilme arzusu. Kendi kendimize ortaya koyduğumuz bir baskı olacak. Bu bizim için faydalı olacaktır" şeklinde ifadeler kullandı.

Kadroyu açıkladı

Hamzaoğlu, Arsenal maçına Spor Toto Süper Lig'de oynadıkları Akhisar Belediyespor maçına benzer bir kadro ile çıkacaklarını belirterek, ilk 11'i açıkladı.

Savunma oyuncusu Aurelien Chedjou'nun bazı küçük problemleri olduğunu bildiren genç teknik adam, "Bugün sahaya son maçın benzeri şekilde çıkacağız. 4-2-3-1 düzeninde oynamayı planlıyoruz. Burak ve Umut'u kullanmayı planlıyorum. Chedjou'nun küçük problemleri var. Onu hafta sonundaki Torku Konyaspor maçına saklamayı uygun gördük. Onun yerine başka bir arkadaşımızı deneyeceğiz. Onun durumu belirsiz. Sabri'nin yerinde Tarık, orta sahada Emre Çolak ile Melo, solda Sneijder ve sağda Bruma şeklinde çıkacağız" şeklinde konuştu.

Arsenal'in gücünü bildiklerini anlatan Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Eğer hapsedebilirsek rakibi kendi yarı alanlarına hapsetmeye çalışacağız. Başaramazsak takım halinde savunma yapmamız gerekecek. Biraz da rakibimizin oyunu belirleyici olacak. Sahaya futbol oynamak için çıkacağız. Pozisyon neyi gerektiriyorsa onu yapan bir takım olmaya çalışacağız. Arsenal, iyi bir takım. İyi bir direnç gösterirse biz de savunmada iyi direnç gösterip, kontra atağı düşüneceğiz. Bugün kazanabiliriz, kaybedebiliriz ama havamızın olumsuz etkileneceğini düşünmüyorum. Hedeflerimizi belirledik. Büyük resmi görmeye çalışıyoruz. Bu arada ufak tefek sendelemeler olacaktır. Ama önemli olan ligin sonunu arzuladığımız şekilde getirmemiz."

Hamza Hamzaoğlu, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz hakkında basında çıkan haberler hakkında ise , "Bu tür spekülasyonları dinlemiyorum. Bize inanan ve güvenen insanlar olduğu gibi, ön yargıyla yaklaşan insanlar da olacak. Bu tür söylemler mutlaka bundan sonra da olacak. Şu ana kadar üzerimizde olumsuz etki oluşturmadı. Oyuncularımız bize göre şekil alır. Sahada hata yapıyorlarsa bizim bir şeyleri eksik bıraktığımızı gösterir. Bundan sonra iyi oynamayan oyuncum varsa bunun sebebi benimdir. Futbolcularımın özverisinden ve takım için verdikleri mücadeleden memnunum. Kendilerine teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Umut Bulut: "Sahaya kazanmak için çıkacağız"

Futbolcu Umut Bulut ise Avrupa'da iddiaları olmamasına rağmen, Arsenal karşısında sahaya kazanmak için çıkacaklarını söyledi.

Galatasaray'a yakışır bir futbol oynayacaklarını dile getiren deneyimli golcü, "Bugün sahaya kazanmak için çıkacağız. Grupta iddiamızın kalmaması bizim için üzüntü verici ama son maçımızda karşımızda dünya devi Arsenal var. İnşallah Galatasaray'a yakışır bir şekilde galip geliriz" diye konuştu.

Umut, teknik direktör değişikliğinin kendilerini olumlu etkilediğini aktararak, "Hocamızın gelişi bize pozitif anlamda çok büyük etki yaptı. Kaliteli bir futbolcu grubumuz var. Hocamız, öz güvenimizi bize geri verdi. Son iki maçta gösterdiğimiz mücadele ve kazanma hırsıyla bunu kanıtladık. Hocamız Anderlecht maçından önce gelseydi üst seviyede oynadığımız için neler değişeceği belli olmazdı. Böylesi hayırlıymış. İnşallah bundan sonra daha iyi olacağız" ifadelerini kullandı.

Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin ardından çift forvet düzeninde oynadıklarının hatırlatılması üzerine Umut Bulut, "Uzun zamandır Galatasaray'ın oynadığı bir sistem vardı. Genelde çift forvetti. Bana görev verildiğinde elimden geleni yapıyordum. Prandelli, genelde yedekler arasında tutuyordu. Bana da ikinci yarı girip gol atmak nasip oldu. Hamza hocamızın bizi tanıması ve bize olan güvenini göstermesi bizim de sahada sergilediğimiz performansı artırdı. Burak ile yıllardır birlikte oynuyoruz. Birbirimizi tanıyoruz. Bundan sonraki dönemde de hocamız nasıl uygun görürse öyle oynayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.