BALIKESİR - Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun (TMF) 2013 takviminde yer alan, Susurluk Motokros Enduro Kulubü'nün organizatörlüğünde düzenlenecek şampiyonanın gerçekleştirileceği Susurluk Belediye Parkuru'nda hazırlıklar sürüyor.

Yarışa, İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya ve Bursa başta olmak üzere birçok ilden 100'e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Şampiyonanın ilk ayağı, MX1, MX2, MX2 Junior, MX3, 85cc, 65cc, 50cc, ATV ve veteran sınıflarında yapılacak. En uzunu 36 metre olan 7 rampadan oluşan, bin 590 metre uzunluğundaki parkurdaki yarışlar, sporcular kadar izleyenlere de heyecanlı dakikalar yaşatacak.

Virajlar, düzlükler, rampalar, toprak zeminde kayan motosikletler ve parkurun doğal toprak yapısı da yarışçıların zorlu mücadelelerinde önemli rol oynayacak. Şakir Şenkalaycı, Ata Nurcan, Sinan Memnun, Mehmet Çelik, Batuhan Demiryol, Asrın Rodi Pak, Galip Alp Baysan, Uzay Cankat Bengiç, Deniz ve Can Öncü kardeşler yarışta dikkati çekecek isimler olacak. Yarış severler, federasyonun destekleriyle özel olarak oluşturulan doğal tribünlerden, yarışın her anını izleme imkanı bulacak.

TMF Asbaşkanı Hamit Dizman, sezonun ilk motokros yarışının Susurluk'ta yapılacağını belirterek, ''Motokros, bütün motosiklet sporunun ana branşıdır. Bu spora başlayanların ilk yapabileceği motokrostur, daha sonra diğerlerine geçilir. Doğayla iç içe bir ortamda yapılacak yarış, izleyenlere keyif verecek'' dedi.